Annonce
Randers HK

Fløjtalent fravælger Randers HK: Her er hendes nye klub

Astrid Lynnerup forlader Randers HK efter tre år i klubben. Arkivfoto: Annelene Petersen
Astrid Lynnerup forlader Randers HK. Det 18-årige fløjtalent tager hjem til barndomsklubben Bjerringbro FH for at spille 1. division, hvor hun finder bedre udsigt til spilletid. Hun slipper dog ikke helt Randers HK.

Randers: Astrid Lynnerup har været en kæmpe profil i Randers HK's ungdomsafdeling de seneste sæsoner, efter hun i sommeren 2017 kom til klubben fra Bjerringbro FH, men nu vender hun retur.

Fløjspilleren fortæller til Randers Amtsavis, at hun fortsætter i barndomsklubben, hvor hun træder ind i 1. divisionstruppen. Et år før, at hun egentlig træder ud af U19-årgangen.

- Jeg føler mig klar til at tage springet til seniorhåndbold, og i Randers HK ville det betyde, at jeg skulle stå bag to andre på venstre fløj (Signe Schaar og Camilla Degn, red.). I Bjerringbro ved jeg, at de kan tilbyde mig de ting, som jeg søger. Der er et godt træningsmiljø, som har fokus på individuel udvikling, fortæller Astrid Lynnerup.

Er det noget, som Randers HK ikke kan tilbyde?

- Nej, men Bjerringbro kan samtidigt tilbyde mig mere spilletid, lyder det.

Annonce

Stærke spidskompetencer

I Bjerringbro råder de allerede over Emilie Bangshøj og Mathilde Pape på venstre fløj, men ifølge avisens oplysninger er sidstnævnte blevet ramt af en skulderskade, og dermed ser vejen til spilletid for Astrid Lynnerup kortere ud i 1. divisionsklubben.

Fløjspilleren kan se frem til at samarbejde med sin far, Christian Lynnerup, som er assistenttræner i klubben, og cheftræner Jesper Bangshøi ser frem til at få venstrefløjen hjem til barndomsklubben.

- Astrid har nogle stærke spidskompetencer i form af hendes gode teknik, hurtighed og afslutninger. Disse er jeg sikker på, at hun kan udvikle yderligere i 1. division, lyder det fra Jesper Bangshøi til klubbens hjemmeside.

Håber på gensyn

For nuværende bliver det altså et farvel til Randers HK, men ifølge Astrid Lynnerup kan det blive et på gensyn.

Næste sommer har både Signe Schaar og Camilla Degn kontraktudløb i Randers HK, og selvom håndboldadressen det kommende år er i Bjerringbro, er det planen, at hun stadig skal dukke op i Randers HK-regi.

- Jeg er stadig i kontakt med Niels Agesen, og det er også planen, at jeg nogle gange skal ud at træne i Randers HK, når jeg har mulighed for det. Jeg har bare brug for at vise mig frem og holde min udvikling i gang, og det er nemmest med spilletid, forklarer Astrid Lynnerup.

Har Randers HK presset på for at få dig til at blive?

- Både Niels Agesen og U19-træner Klaus Bøge håbede selvfølgelig, at jeg ville fortsætte i Randers HK, men vi er alle enige om, at det forhåbentligt bliver et på gensyn. Jeg synes, at Randers HK er en fantastisk klub at være i, men der ligger ikke nogen aftale om, at jeg skal tilbage, fortæller Astrid Lynnerup.

Fløjspillerens skifte til barndomsklubben betyder, at hun for første gang i karrieren ikke skal spille sammen med sin tvillingesøster, Iben Lynnerup.

Sammen skiftede de til Randers HK, og ifølge Astrid Lynnerup er det planen, at søsteren fortsætter under Klaus Bøge på Randers HK's U19-hold i den kommende sæson.

Hele sidste sæson var Iben Lynnerup ude med en korsbåndsskade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Fra rødt kort til drømmemål: Piesinger nyder succes i Randers FC

Annonce