Annonce
Randers

Fladbro Kro kåret som Årets Landevejskro 2019

Billedet her er taget i anledning af det landsdækkende arrangement Smagens Time i 2017, hvor børn - og kun børn - får lov at indtage gourmetmad. Også på Fladbro Kro. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Randers: Fladbro Kro er af Den Danske Spiseguide blevet kåret til Årets Landevejs Kro 2019, og har nu tre stjerner i Den Danske Spiseguide.

Prisen blev overrakt af tidlige køkkenchef på Falsled kro, Jean Louis Lieffroy ved spiseguidens gallaaften 28. oktober på Hotel Hesselet i Nyborg.

Fladbro kro blev overtaget af Evan Pedersen og Jonna Hvas i januar 1997. Stilen i køkkenet var dengang meget frankofil og vinene var hovedsagelig af egen import fra Frankrig.

Omdrejningspunktet har hele tiden været god mad af gode råvarer, men de senere år er råvarerne blevet næsten udelukkende danske og mere lokale.

- Vi får nu mange grøntsager og urter fra Morgendagens Grønt i Assentoft og sanker selv i skoven omkring kroen. Kødet er blandt andet fra Randers frilandskød, og fiskene køber vi direkte på fiskeauktionen i Thyborøn om morgenen, hvorefter de lander i køkkenet midt på eftermiddagen og er klar til servering i restauranten samme aften, siger Jonna Hvas.

Ostene er også danske leveret af Arla Unika. Vinene er til dels danske, mange af dem lokale fra Cold Hand Winery i Læsten og Enghavens Brænderi i Mellerup.

Derudover importeres stadig en del vine fra småproducenter i Frankrig

17 andre hædersprisen blev overrakt ved gallaaftenen.

Fra venstre: Simon Petersen, Inge Mønster, Evan Pedersen, Nikolaj Bjørnholt, Jonna Hvas, Ann-Sofie Hersom (alle Fladbro Kro, red.), Jean Louis Lieffroy, tidligere Falsled Kro, og Bent Christensen, Den Danske Spiseguide. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce