Annonce
Randers

Fladbro Kro må opgive takeaway-satsning

Parret bag Fladbro Kro, Jonna Hvas og Evan Pedersen, priser sig lykkelige over, at krisen rammer på et tidspunkt, hvor kroen har mange år på bagen og dermed en vis likviditet. Arkivfoto: Richard Sylvestersen

Randers: Lige nu står alt stille på Fladbro Kro. Både i restauranten og hotellet. Planen var ellers at satse på takeaway, mens coronaudbruddet holder store dele af samfundet lukket ned.

- Men det er simpelthen for svært at tjene sin egen løn på takeaway, fastslår Jonna Hvas, der sammen med sin mand Evan Pedersen driver og ejer Fladbro Kro.

Parret har derfor valgt at lukke helt ned og sende alle medarbejdere hjem med løn i håbet om at få del i hjælpepakkerne med lønkompensation.

- Det drejer sig om 15 fastansatte medarbejdere, der er sendt hjem med løn, og derudover har det været nødvendigt at fyre en kok. Vi har dog også en del timelønnede unge, som bliver kaldt ind for at servere til selskaber og lignende – de har jo ingen indtægt for tiden, da en lønkompensation kræver et fast antal ugentlige vagter, forklarer Jonna Hvas.

Annonce
Det er simpelthen for svært at tjene sin egen løn på takeaway.

Jonna Hvas, ejer af Fladbro Kro

Tænker på de nye

I en tid som denne priser ejerparret sig lykkelige over, at Fladbro Kro har mange år på bagen og dermed også en vis likviditet.

- Hvis vi havde været nystartet, ville det være en helt anden situation. Så jeg tænker rigtig meget på de nye i vores branche. Dem, der har lån, der skal afdrages på, og leaset udstyr, der skal betales uanset om der er kunder eller ej. Det har vi heldigvis ikke, lyder det fra Jonna Hvas.

Derfor er hun heller ikke i tvivl om, at Fladbro Kro nok skal klare sig igennem krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce