Annonce
Randers

Fladbroløbet er aflyst: - Vi er af den klare overbevisning, at løbet altid er den første søndag i maj

Sidste år deltog knap 2000 i Fladbroløbet. I år er coronaepidemien skyld i, at løbets 46. udgave er blevet aflyst. Arkivfoto: Annelene Petersen
Motionsglade randrusianere må vente til foråret 2021, hvis de vil en tur rundt i skoven med Fladbroløbet. På grund af coronaepidemien er det blevet aflyst, da der ingen garantier var for at kunne afholde det senere på året. Derudover ville en udsættelse bryde med løbets traditionsrige placering.

Randers: Arrangementer, store som små, falder i øjeblikket på stribe på grund af coronavirussen.

Det gælder også Fladbroløbet, som skulle være afholdt den første søndag i maj.

- Sidste år havde vi 2000 deltagere og måske 1000 tilskuere. Så mange mennesker kan vi jo ikke samles på det tidspunkt, selvom det er udendørs, siger Jørgen Nielsen, som er bestyrelsesmedlem i Randers Freja og medarrangør af løbet.

En udsættelse til senere på året var på tale, men kun i kort tid.

- I starten ville halvdelen af bestyrelsen afholde Fladbroløbet i efteråret, men vi har ingen anelse om, hvor længe coronavirussen varer, og hvor mange andre arrangementer der bliver rykket til efteråret, så hvem siger, at vi bare kunne finde en søndag senere? Derfor opgav vi det simpelthen, siger Jørgen Nielsen, som også henviser til løbets stærke traditioner.

- Vi er af den klare overbevisning, at Fladbroløbet altid er den første søndag i maj. Det har altid været vigtigt. Sådan har det været siden 1975. Det kan ikke diskuteres, så det endte med, at det var en enig bestyrelse, som traf beslutningen.

Annonce

Dækker udgifterne

Randers Kommune, som hvert år stiller med flest løbere, og sponsorerne har været med inde over beslutningen og er enig i den, forsikrer Jørgen Nielsen.

121 motionsglade randrusianere havde nået at tilmelde sig arrangementet, og de vil nu få deres penge refunderet via Sportstiming, som har stået for tilmeldingerne.

- Randers Freja dækker udgifterne for refunderingerne, som er et mindre beløb, men ellers er der ikke noget økonomisk i aflysningen, så det får ingen konsekvenser for fremtidige udgaver af Fladbroløbet, siger Jørgen Nielsen.

- Vi vender stærkt tilbage næste år. Det er helt sikkert. Flere har allerede sagt til os, at de er klar på at tage revanche for aflysningen til den tid, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce