Annonce
Randers

Fleksible busruter skal øge serviceniveauet i landdistrikterne

Randers Kommune og Midttrafik håber, at kunder i de to områder tager godt imod det fleksible tilbud. Pressefoto

Randers Kommune og Midttrafik lancerer ny forsøgsordning, der på sigt kan bane vejen for mere tilgængelige busruter i de små byer.

Randers: Flere bilejere og færre unge har været medvirkende til, at bustrafikken de seneste år er blevet reduceret i oplandet, fordi der på nogle afgange ganske enkelt var for få passagerer.

Det har blandt andet resulteret i, at det kan være vanskeligt at komme frem til de større byer om aftenen og i weekenden, hvis man bor i mindre byer i landdistrikterne, hvor busserne ikke længere kører så ofte.

Det får nu Randers Kommune og Midttrafik til at gennemføre et forsøg med flexbusser.

Fra 1. april 2018 vil der på to ruter blive indsat ekstra flexbusture om aftenen og i weekenden, som køres af mindre busser. Forsøget løber frem til 30. september 2018. Det drejer sig om rute 230 mellem Fårup og Randers og rute 237 mellem Hadsund og Randers.

Flexbusserne vil kun køre, såfremt der er modtaget bestilling senest en time i forvejen. Prisen er den samme som med de almindelige busruter, men det vil dog ikke være muligt at benytte sit rejsekort.

Efter sommerferien evalueres der på forsøget sammen med borgerne i de berørte områder, og herefter vil man så tage stilling til, om løsningen kan anvendes på andre busruter for at forbedre tilgængeligheden i de mindre byer og landdistrikter.

Ny køreplan for rute 230 inklusiv Flexbus

Ny køreplan for rute 237 inklusiv Flexbus

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Kaotisk optakt før Cimbria-nedtur i semifinalen: - Han har svigtet klubben og sine holdkammerater for egen vindings skyld

Annonce