Annonce
Randers

Flere års fængsel: Gemte oversavet jagtgevær i sin lejlighed

Manden blev idømt en lang straf ved retten i Randers. Arkivfoto: Daniel Bach Nielsen

Randers: En 41-årig mand er ved retten i Randers blevet idømt to et halvt års ubetinget fængsel for at have været i besiddelse af et oversavet jagtgevær i sin lejlighed i Randers, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 41-årige blev anholdt 17. december sidste år af politikredsens specialpatrulje, der havde fået et tip om, at der var narkotika på adressen.

Da betjentene ankom, traf de den 41-årige og to af hans venner, som sad ved et bord, hvor der lå rester af amfetamin og rør til at sniffe med.

Ved den efterfølgende ransagning af lejligheden fandt patruljen et oversavet jagtgevær, der var gemt i to dele, og en bøtte med amfetamin, der var smidt i skraldespanden.

På adressen lå desuden flere mobiltelefoner, og på den ene fandt politiet beskeder fra den 41-årige til en 36-årig mand, som han truede ved blandt andet at skrive, at han havde et gevær, der altid var ladt.

Annonce

Trak i land

Den trussel ønskede den 41-årige så absolut ikke at gentage, da anklageren spurgte. Her var forklaringen nemlig i stedet, at manden slet ikke mente, at geværet virkede.

Manden tog fejl, beviste politiets teknikere, der havde foretaget undersøgelser af våbnet.

- Der var ikke patroner i våbnet, men det var fuldt funktionsdygtigt, og straffen er som udgangspunkt mindst to års ubetinget fængsel, når man som den 41-årige er i besiddelse af et skydevåben i hjemmet uden ammunition. Og så er det selvfølgelig også skærpende, at han sendte trusler med henvisning til geværet,  siger senioranklager Jakob Beyer.

I retten nægtede den 41-årige sig skyldig, og han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Den 41-årige skal sidde varetægtsfængslet frem til afsoning, besluttede retten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce