Annonce
Randers

Grønt lys til byggeplaner: 60 nye lejligheder, gårdhaver og stort torv på vej i Markedsgade

Skitsen er en foreløbig vision, og kan stadig blive justeret, afhængigt af forvaltningens tilbagemeldinger. Illustration: Arkitektfirmaet Andreas Ravn
Der er godt gang i byggelysten i Randers for tiden, og nu kan op mod 60 nye lejligheder være på vej i Markedsgade.
Annonce

Randers: Udviklingsudvalget gav torsdag grønt lys til forvaltningen om at arbejde videre med et projekt, der kan ende med 60 nye boliger på Markedsgade.

Ansøgningen, som kommunen har modtaget fra Ejendomsselskabet Markedsgade 10, omfatter bebyggelse af to bygningskomplekser i fire-seks etager med tilhørende gårdhaver og fælles opholdsareal. Mellem de to bygninger planlægges der at etablere et større torv bestående af ind- og udkørsel, parkering samt stiforbindelse til Ridehuset og Værket.

Området er i dag delvis en stor grusplads, mens Fakta også har til huse der. Resten af den store eksisterende bygning, som Fakta har butik i, står i øjeblikket tom, og har efterhånden gjort det i noget tid. Hvis det nye byggeri gennemføres, er det tanken, at Fakta skal bo i stueetagen.

Projektet indeholder således et samlet boligareal på 5.700 kvadratmeter og et erhvervsareal på 1.040 kvadratmeter. Hertil kommer 120 parkeringspladser, hvoraf 40 af dem skal fungere som parkeringsplads for Faktas kunder.

Det fremgår af referatet fra mødet i udviklingsudvalget, at forvaltningen vurderer projektet til langt hen ad vejen at opfylde principperne i den gældende lokalplan. Det vil dog kræve både en ny lokalplan og et tillæg til kommuneplanen at realisere projektet, da det er bygherres ønske at der øverst skal bygges penthouselejligheder med udsigt, og derfor har ansøgt om at få lov til at bygge i seks etager.

Det er denne del af byggeriet, hvor Fakta lige nu bor. Illustration: Arkitektfirmaet Andreas Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Overfaldet af vilde køer: 67-årig kvinde hårdt kvæstet på Helgenæs

Randers FC For abonnenter

Anfører nærmer sig comeback: - Der skal nok ligge mange point til os

Annonce