Annonce
Randers

Flere end 2.500 midtjyder har skrottet deres gamle dieselbil

Der er kommet gang i skrotningen af gamle dieselbiler. Arkivfoto
Mindre forurening og 5.000 kroner på kontoen. Midtjyderne lægger sig i front med at skrotte den gamle, forurenende dieselbil mod en forhøjet skrotpræmie

MIDTJYLLAND: Udsigten til at få 5.000 kroner for den gamle dieselbil fristede rigtig mange bilejere i Midtjylland, da Miljøstyrelsen i februar 2020 genåbnede den særlige pulje med adgang til en forhøjet skrotningsgodtgørelse for dieselbiler, der blev indregistreret første gang før 2006. Midtjyderne er i toppen over de mest skrotningsivrige med 2.509 skrotninger på bare tre uger.

- Tusindvis af danske bilejere benyttede sig af muligheden for at få en forhøjet skrotningsgodtgørelse for deres ældre dieselbil, da puljen var åben sidst. Som forventet gjorde det sig også gældende denne gang efter genåbningen af puljen i februar, hvor vi i løbet af få uger udbetalte skrotpræmier til flere end 9.000 danskere. siger kontorchef i Miljøstyrelsen Anne Elizabeth Kamstrup.

Puljen på 26 millioner blev uddelt efter først-til-mølle i perioden 24. februar til 11. marts 2020.

Hver gang en gammel dieselbil bliver skrottet, er det godt for miljøet

Anne Elizabeth Kamstrup, kontorchef i Miljøstyrelsen

Gamle dieselbiler forurener mest

Dieselpuljen blev relanceret for at sætte skub i skrotningen af de ældste og mest forurenende dieselbiler. Og det er ikke tilfældigt, at det netop er dieselbiler indregistreret før 2006, der kunne få tilskud. Ældre dieselbiler er nemlig nogle af de største udledere af de sundhedsfarlige NOx-gasser og skadelige partikler. En dieselbil fra før 2006 udleder i gennemsnit cirka fire gange mere NOx og væsentlig flere partikler end en ny dieselbil.

- Hver gang en gammel dieselbil bliver skrottet, er det godt for miljøet. Derfor er det positivt, at så mange har benyttet sig af puljen. Det er et tegn på, at ordningen har virket efter hensigten, hvor en masse af de mest forurenende dieselbiler blev skrottet langt hurtigere, end de ellers ville, fortæller Anne Elizabeth Kamstrup.

Region Midtjylland indtager førstepladsen for antal skrotninger til trods for, at regionen i følge Voxmeter er den region i Danmark, hvor der findes næst færrest bilejere - kun overgået af region Hovedstaden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce