Annonce
Randers

Flere end 4000 må vente på nye idrætshaller i Dronningborg: Bedre at vente end at få et amputeret projekt, mener lokale idrætsledere

Erik Bo Andersen opfordrer til, at politikerne evaluerer på den udbudsform, som projektet hidtil har haft. Foto: Annelene Petersen
Formanden for bestyrelsen i Dronningborg Boldklub mener, at det er klogt at træde på bremsen og lukke det storstilede projekt ned. RgF-chef er enig: Hellere sende det til hjørnespark end at gennemføre et amputeret projekt.

Randers: Mandag aften måtte politikerne i Randers byråd midlertidigt parkere det ambitiøse Dronningborg-projekt, der rummer både daginstitution, idrætshal og plejecenter.

Ingen af de fire tilbudsgivere kan aflevere et projekt inden for den ramme på 154 millioner kroner, som Randers Kommune havde afsat til projektet, der var planlagt til at stå færdigt i 2024.

For at bringe summen ned på den vedtagne anlægssum skulle der ske så store forandringer eller tilpasninger, at det ikke længere ville svare til den oprindelige projektbeskrivelse.

Annonce

Hvis politikerne havde sagt ja til det nedskalerede projekt, så havde vi stået som forening og sagt til os selv, at det kan vi ikke bruge til noget som helst. Det var jo oprindeligt idrætsdelen, som skulle opgraderes.

Erik Bo Andersen, formand for bestyrelsen i Dronningborg Boldklub

For eksempel skulle der skæres markant i antallet af kvadratmeter og udearealer, idrætsdelen ville blive reduceret med en springhal, en gymnastiksal, en spejlsal og et mindre fitness- og crossfit-område.

Midlertidig standby

Erik Bo Andersen, som er bestyrelsesformand for hovedforeningen i Dronningborg Boldklub beklager, at det oprindelige projekt ikke kan gennemføres og nu må udsættes i omkring halvandet år.

- Det er vi selvfølgelig rigtigt kede af, for vi havde glædet os til at komme i gang, men vi er samtidig glade for, at det er en midlertidig standby. Det er fornuftigt, at man træder lidt på bremsen og evaluerer på projektet og så starter det op på en lidt anden måde, siger Erik Bo Andersen.

- Hvis politikerne havde sagt ja til det nedskalerede projekt, så havde vi stået som forening og sagt til os selv, at det kan vi ikke bruge til noget som helst. Det var jo oprindelig idrætsdelen, som skulle opgraderes.

Annonce

Videre som hidtil

Erik Bo Andersen opfordrer til, at politikerne evaluerer på den udbudsform, som projektet hidtil har haft.

- Måske skulle man skille tingene ad i mindre klumper og lave en etapeopdeling mellem daginstitutionen, ældrecentret og idrætscentret. Hvis man kom i nye problemer med priser og andet kunne man spørge os om, hvad der er vigtigst for os her og nu, og så udbyde det fra år til år. Så får vores lokale håndværkere også mulighed for at byde ind på opgaverne, siger Erik Bo Andersen.

Torben "Totte" Kjeldsen, forretningsfører i RGF: - Nu får vi lidt luft og en lettere hverdag, men på den lange bane var det selvfølgelig ikke det, vi havde håbet på. Foto: Lars Rasborg

Bestyrelsesformanden forventer, at aktiviteterne i Dronningborg Boldklub, fodbold, håndbold og løbeafdelingen Move, kører videre som hidtil.

- For os ændrer det ikke noget nu og her. Vi bruger de faciliteter, som vi plejer at bruge, siger Erik Bo Andersen.

Annonce

Megaærgerligt

Anderledes ser det ud for RgF (Randers gymnastiske Forening), der havde satset på at rykke ind i det nyopførte Dronningborg-byggeri i starten af 2024 og dermed få samlet aktiviteterne for foreningens 4.000 medlemmer.

- Det er mange års arbejde, der lige nu er sat på pause. Det er megaærgerligt, men man skal heller ikke bare gennemføre tingene for enhver pris, men hellere ramme nogle tider, hvor det passer bedre med at få gennemført projektet, siger Torben "Totte" Kjeldsen, forretningsfører i RgF.

Annonce

Vi får lidt luft

- Det er vigtigt, at vi kan holde Dronningborghallen i drift, som den er. Vi så jo ind i en periode på et par år, hvor vi skulle have aktiviteterne til at fungere uden den store hal, som skulle have været revet ned til jul, hvis vi skulle have fulgt planen. Nu får vi lidt luft og en lettere hverdag, men på den lange bane var det selvfølgelig ikke det, vi havde håbet på.

Torben "Totte" Kjeldsen har i samme forbindelse orienteret ejeren af RgF-hallen, at foreningen ikke vil være ude som planlagt i foråret 2024, men gerne bliver halvandet år længere.

Visionerne for idræt i Dronningborg

Dronningborg Idrætscenter skal være borgernes foretrukne mødested for bevægelse og idræt.

Igennem et nyt inspirerende bevægelses- og idrætsmiljø og igennem sammenbygningen med daginstitution og plejecenter skal Dronningborg Idrætscenter medvirke til, at idræt og bevægelse bliver langt mere alsidig og rettet mod langt flere forskellige målgrupper på tværs af funktioner og generationer.

I Dronningborg Idrætscenter skal nye foreningstilbud udvikles og derigennem trække nye medlemmer til foreningerne. Synergier vil opstå, når mange aktiviteter og foreninger samles i et hus.

Stedet vil idrætsmæssigt emme af samhørighed, fleksibilitet, nyskabelse og foranderlighed, så stedet kontinuerligt følger idrættens udvikling og danskernes motionsvaner.

- Vi har brugt så meget energi på Dronningborg-projektet, og vi har været så mange involveret, men lige nu er vi også nødt til at sige, at det, vi var nået i mål med, ikke ville være tilfredsstillende på nogen måde ud fra de rammer, der var sat. Så hellere sende det til hjørne. Alt det, vi har forberedt, er jo ikke spildt, for det ligger klar til det næste projekt, siger Torben "Totte Kjeldsen".

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Debat

Hørt ved Amtsavisens politiske pølsevogn: Væk med de uduelige! Intet kunne være mere retfærdigt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce