Annonce
Randers

Flere får del i Randers Julehjælp: Se hvordan du kan støtte den gode sag

Repræsentanter for de 12 modtagere af Randers Julehjælp var forleden samlet i Randers Amtsavis’ nye mediehus for at hilse på hinanden og udveksle erfaringer. Foto: Annelene Pedersen
To nye får i år andel i Randers Julehjælp. Dermed er antallet af lokale modtagere oppe på 12 organisationer, foreninger og grupper.

Randers: Julen er for de fleste af os indbegrebet af hygge, et veldækket bord med alskens lækkerier, et væld af gaver og godter. Alt det, som er med til at gøre julen til en dejlig begivenhed. Især for børnene, som jo glæder sig længe før selve juledagene.

Men desværre er der også børn, for hvem julen slet ikke byder på så megen glæde. Børn, der bor i fattige familier, hvor der hverken er råd til julemad eller julegaver.

Annonce

Randers Julehjælp

Randers Julehjælp er en indsamling arrangeret af Randers Amtsavis i samarbejde med Lions Club Randers Gudenaa.

Indsamlingen hjælper humanitære organisationer og foreninger med at sikre en god jul i randrusianske børnefamilier, hvis økonomiske midler er små.

12 organisationer, foreninger og grupper får del i Randers Julehjælp 2019:

 • Aktivitetsforeningen Jennumparken
 • Børnenes Kontor
 • Dansk Folkehjælp
 • Frelsens Hær
 • Giv Julen Mening
 • Juleteamet Randers og Omegn
 • Kirkens Korshær
 • Kirkernes Familiehjælp
 • Mødrehjælpen
 • Venligboerne Langå
 • Julearrangement for handicappede børn v/Handicapcenter Kronjylland
 • Randers Menighedsplejes Legatfond

Bidrag kan indbetales på følgende konto i Sparekassen Kronjylland:

Reg.nr. 6187 kontonr. 0012387105

eller via Mobilpay på nr. 84319. Skriv navn og telefonnummer i meddelelsesfeltet.

Man er også velkommen til at komme forbi Randers Amtsavis' reception med et bidrag. Der er normalt åbent alle hverdage mellem kl. 10 og 14.

Redaktionen skriver om bidragydere, store som små, men ikke nødvendigvis alle. Hver dag bringes en oversigt over bidrag fra virksomheder og foreninger på over 5000 kroner.

Indsamlingsperioden er 17. november til 15. december.

Gavmilde randrusianere

For syv år siden tog Randers Amtsavis initiativ til at gøre noget ved det i Randers. Det skete i samarbejde med fire af de store organisationer, som er vant til at uddele julehjælp i Randers, nemlig Mødrehjælpen, Frelsens Hær, Kirkens Korshær og Kirkernes Familiehjælp. De seneste tre år har Børnenes Kontor og Aktivitetsforeningen Jennumparken også fået del i de indsamlede midler.

For to år siden kom Dansk Folkehjælp til og sidste år Venligboerne Langå, Giv Julen Mening og Juletemaet Randers og Omegn. I år er kredsen af modtagende organisationer, foreninger og grupper, der står for at fordele de indsamlede midler til udsatte familier, hvor pengene kan være med til at tænde lidt julelys i øjnene på ikke mindst børnene, blevet udvidet med yderligere to. Det er Julearrangementet for handicappede børn ved Handicapcenter Kronjylland og Randers Menighedspleje.

Heldigvis har mange randrusianere gennem årene vist deres gavmildhed. Sidste år blev der således samlet ikke færre end 276.584 kroner ind, hvilket gjorde 2018 til et rekordår. Selv om årets indsamling først officielt åbner i dag, har Randers Julehjælp allerede modtaget de første bidrag. I januar skænkede Randers Skipperlaug således 10.000 kroner, og i september arrangerede Sparekassen Kronjylland sammen med Randers FC et motionsløb, hvor pengeinstituttet skænkede 50 kr. pr. løber. Der deltog ikke færre end 248 i løbet, og det gav 12.400 kroner til Randers Julehjælp.

Større behov

Men behovet for hjælp er på ingen måde blevet mindre de senere år - snarere tværtimod.

Den økonomiske nød, der har ramt familier, hvor mor eller far har mistet jobbet, mærker man mere og mere hos de humanitære organisationer, der hvert år i december hjælper kriseramte børnefamilier, hvis gode jul er i fare. I de senere år er antallet af mødre og fædre, der søger om julehjælp, nærmest eksploderet, og behovet for hjælp er enormt. Også i Randers.

Det var den melding, som blev givet, da repræsentanter fra de 12 modtagere af Randers Julehjælp var samlet i Randers Amtsavis’ nye mediehus onsdag i sidste uge for at hilse på hinanden og udveksle erfaringer.

Bidrag over 5000 kr.

Følgende virksomheder og foreninger har givet bidrag på 5000 kroner eller mere til Randers Julehjælp 2019:

Sparekassen Kronjylland/Randers FCs løbearrangement 12.400 kr.

Randers Skipperlaug og Bombebøsse 10.000 kr.

Randers kan gøre det

- Vi bryster os af at være et velfærdssamfund med velstand alle vegne. Alligevel ser vi, at det ikke er alle omkring os, der får del i den velfærd. Det er slemt at være voksen og miste sit job, sin lønindkomst og sin levestandard. Men det er værre at være barn, når mor eller far mister jobbet, og hele familien får svært ved at leve som før. Når hele familien får svært ved fx at holde jul som før - og som hjemme hos de andre fra klassen, siger chefredaktør Axel Præstmark.

- De børnefamilier vil vi gerne hjælpe. Vores bidrag er, at vi gør, hvad vi er gode til. Vi formidler historier og samler byen, men det i sig selv gør ingen forskel. Det gør kun en forskel, hvis der er opbakning. Men vi ved, at Randers kan gøre det. Det har vi set de tidligere år. I Randers står man sammen og hjælper, når behovet er der. Det håber vi også vil vise sig i år, konstaterer chefredaktøren.

De udsatte familier har brug for din hjælp. Læs i faktaboksen, hvordan du kan hjælpe, så alle børn i Randers Kommune kan få en jul med julemad og gaver. Alle bidrag luner og gør en forskel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Pia Olsen Dyhr brugte Randers som kulisse for klimabudskab: - Vi skal være beredte på fremtidens ekstreme vejr

112

Over en times kø på E45 torsdag morgen

Danmark

Første dansker er blevet ramt: TV2-medarbejder er konstateret smittet med coronavirus

Annonce