Annonce
Randers

Flere Falck og Zonen detektiv-opgaver

Her er Zonen fra Randers kaldt ud for at hjælpe med at bort-bugsere en lastbil, der ser ud til at have kendt bedre tider. Bemærk Zone-redderens påklædning med »ridebukser« og lange støvler. På taget af Zonen-lastbilen er placeret en advarselstrekant. Årstal, personer og fotograf er ukendt. Billedet er på bagsiden stemplet Willum Rasmussen og er venligst udlånt af familien til overassistent Erik Vistoft fra Falck i Randers.

Dagens »Dengang« byder på flere af de fantastiske billeder fra Zonen og Falcks arbejde. Der er kommet en del kommentarer til sidste uges Dengang, hvor vi blandt andet omtalte en stor ulykke fra Floes. En ulykke, som vi ikke havde kunnet finde nogen omtale af. Her har en venlig læser - Asger Christiansen fra Aarhus - været yderst behjælpelig.

Annonce

Asger Christiansen skriver: »Jernbaneulykken i Floes. Der var tale om en sabotage 4. april 1945 om morgenen ved 6-tiden. Et tog var på vej fra Randers til Kolind med danske arbejdere, der var ansat ved forskellige anlægsarbejder på tyskernes flyveplads ved Tirstrup. Da toget passerede Floes, sprængtes skinnerne under toget. Damplokomotivet Litra K 573 blev afsporet og væltede om på siden. De første vogne væltede også, og et par stykker blev delvist knust. Det fik fatale konsekvenser for passagererne. 4 døde og 45 blev kvæstet - heraf 17 alvorligt. Jeg kunne forestille mig, at man undlod omtale, da der var tale om sabotage. Det tog nogen tid at få bjærget det væltede lokomotiv (det vejede 70 ton inklusiv kulvogn) samt vognene og få repareret sporet. Sporet var atter klar til trafik 6. april kl. 18 - altså 2½ døgn efter sabotagen.«Også billedet fra Zonens garageanlæg i Jernbanegade har medfødt en kommentar. Den er fra Freddy Wulff: »Som enhver ved, kom blå blink lang, lang tid efter billedet blev taget. De blinkende lamper på billedet pegede kun fremad - og de var ikke blå. Bil nr. tre fra venstre på billedet er i øvrigt en GMC - en ombygget militær lastvogn, der blev efterladt af US Army.«Der er kommet rigtig mange kommentarer til de forskellige billeder, vi har bragt i »Dengang.« Og tak for det. Bliv endelig ved. Og nu til dagens billeder, der også dækker over sjove historier. Rigtig god fornøjelse.

Dette billede har vi bragt før, men en ihærdig indsats fra blandt andre Brian Lund fra Falck i Randers har kastet lidt mere lys over billedet. Personerne på billedet skulle være (fra venstre) Weseberg, Poul fra Rønde, Lars Pedersen (Knækkeren), muligvis Kresten Skov, uidentificeret i baggrunden, uidentificeret i forgrunden, Per Christensen i baggrunden, Bette Wolle, Ernst, 315 Anders Østermark og muligvis Keld Juncher. Mange tak til alle, der er kommet med bud på personerne på billedet.
Her er Falck-Zonen kaldt ud til en mere speciel opgave. Formodentlig er en gris stukket af fra sin skæbne på slagteriet, og redderne er blevet tilkaldt for med våben i hånd at nedlægge flygtningen. I hvert fald kunne herrerne til venstre på billedet godt ligne slagteriarbejdere, der benytter pausen til en pibe tobak. Til højre på billedet ses en gruppe reddere, hvoraf herren yderst til højre tydeligvis har et gevær i hånden. Billedet er taget af Mogens Petersen og er ligesom det foregående venligst udlånt af overassistent Erik Vistofts familie.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakter fra comebacksejren mod OB: To af profilerne strålede klarest i flot holdpræstation

Randers FC

Johnny Thomsen tvivler på flere kampe efter skade: Kan ikke undgå at blive rørt over hyldest

Annonce