Annonce
Randers

Flere familier får julehjælp fra Barnets Sag

Nijole Franck og Jeanette Svejstrup ved Barnets Sags uddeling af julehjælp sidste år. I år får endnu flere familier glæde af hjælpen fra foreningen. Arkivfoto: Lars Rasborg

Nyt sponsorat fra Randers Storcenter giver flere penge i kassen.

RANDERS: 50 familier kan i år se frem til en økonomisk hjælpende hånd fra Randers-organisationen Barnets Sag - mod 34 familier sidste år.

Baggrunden er, at Randers Storcenter har meldt sig blandt sponsorerne med 50 julegaver i sækken. Mens Randers Business Breakfast Klub ligesom de foregående år holder fast i at donere sine 50 julegaver.

- I år er tredje gang, Barnets Sag uddeler julehjælp. Og med vores to store sponsorer - og vores egne penge - kan vi hjælpe endnu flere familier - i år 50 familier mod 34 sidste år. Og give julegaver til 130 børn, siger Nijole Franck fra Barnets Sag.

Barnets Sag skaffer også selv penge til huse - blandt andet ved at indsamle og sælge genbrugstøj og via forskellige andre sponsorer.

Barnets Sag er en frivillig forening. Barnets Sag vil styrke og forbedre børns og unges vilkår, opvækst og udviklingsmuligheder i Danmark, samt sørge for, at de udsatte børn og unge kan få en bedre barndom og ungdom.Foreningen er politisk, religiøs og ideologisk uafhængig. Det er en frivillig forening, som består af frivillige personer, som udfører frivilligt socialt arbejde inden for det sociale eller humanitær område. Foreningens formål er at virke inden for rammerne af dansk lovgivning og yde akut og langsigtet social eller humanitære hjælp til de udsatte børn og unge i Danmark.

Der er endnu ikke meget juleri i FamilieHusets lokaler i kælderen på Husarvej, hvor dukkerne stadig dominerer, når kvarterets børn er på besøg hos Nijole Franck og de andre frivillige hjælpere fra Barnets Sag. Foto: Ole Jakobsen.

Hele kommunen

Modtagerne af julehjælp fra Barnets Sag kommer fra hele Randers Kommune. Dels familier, som Barnets sag selv kender - dels familier "udefra".

- Blandt andet har Bysekretariatet i Randers indstillet familier til vores julehjælp, fortæller Nijole Franck.

Ud over julehjælp og julegaver hjælper Barnets Sag julestemningen på vej, blandt andet ved at invitere 80 børn sammen med deres forældre til at se "Miraklet" på Randers Egnsteater. Og midt i december tager Barnets Sag traditionen tro på besøg hos børnene på Regionshospitalet Randers.

- Julebesøgene på sygehuset var faktisk der, Barnets Sag begyndte at arbejde.

Og selvfølgelig er det ikke kun i december, familier har brug for hjælp. erkender Barnets Sag.

- I løbet af året har vi også aktiviteter. Blandt andet har vi været til H.C. Andersen-festival i Odense og til forestillinger på Værket. Ligesom vi har mulighed for at hjælpe familier i akut pengenød med små portioner dagligvarer, tøj og sko. Det kan være madvarer, vi får, fordi emballagen er blevet ødelagt. Vores eget indsamlede genbrugstøj, sko eller legetøj.

Annonce

Nyt samarbejde

Netop i år glæder Nijole Franck sig over det nye samarbejde mellem Barnets Sag og Randers Storcenter.

- Ud over julegaverne har vi også fået opstillet tre tøj-containere ved storcentret. Og så har vi haft en flok konfirmand-piger på besøg i centret, hvor de kom hjem med nyt tøj - og en komplet styling.

Barnets Sag har - som navnet fortæller - stort fokus på børnene. Men også børnenes mødre har haft organisationens bevågenhed i årets løb.

- Vi har afholdt aftenener for mødrene, hvor vi trak på en second hand-butik med flot genbrugstøj - og kombinerede det med gode styling- råd til hver enkelt.

Annonce

Mangler frivillige

Men selv om Barnets Sag netop nu nyder godt af en ny stor-sponsor, slås organisationen med andre problemer.

- Vi vil altid have brug for penge til vores hjælpearbejde. Men lige nu er vi også begrænset af, at vi er blevet for få frivillige hænder. Vi har været nødt til at skære en dag af vores åbningstid i kælderen på Husarvej - og samtidig lukke en af vores aktiviteter for de store piger, siger Nijole Franck.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Skal byrådet have nyt navn? To partier er klar til at ændre titlen på Randers Byråd

Randers FC

Pokalfinale er mere end hæder og ære: Europæisk millionregn kan vente Randers FC

Randers FC

Nedtælling til pokalfinale: Husk at følge med, når vi går live med Ralf Pedersen

Annonce