Annonce
Navne

Flere fra lokalområdet i ny styregruppe

Karen-Marie la Cour repræsenterer Landsforeningen af Menighedsråd. Arkivfoto Flemming Jeppesen
Den kirkelige struktur er udfordret af flyttemønstret.

Som biskop Henrik Wigh-Poulsen, Aarhus Stift, omtalte i sit nyhedsbrev for september, sker der ændringer i den kirkelige struktur - mange flytter fra land til by, byerne bliver tættere befolket, mens de små landsbysamfund affolkes.

De strukturændringer, som følger af befolkningsforandringerne, vil blive nærmere undersøgt i Aarhus Stift. Det bliver Aarhus Stiftsråd, der i øvrigt har menighedsrådsformand Hanna Broadbridge, Sct. Clemens Sogn i Randers, som formand, der i samarbejde med Folkekirkens Uddannelses- og Videncenter, normalt forkortet FUV, skal stå bag et nyt projekt under navnet "Når grænser flyttes" og med undertitlen "Hvad betyder de nye sognestrukturer for den kirkelige hverdag"?

Som tidligere omtalt skal cand.theol. og tidligere sognepræst og provst i Nordjylland,  Yvonne Alstrup Nielsen, Bjerringbro, stå for projektets gennemførelse, og hun får bag sig en styregruppe, der består af følgende:

Annonce

Biskop Henrik Wigh-Poulsen, Karen-Marie la Cour, Havndal, der er repræsentant for Landsforeningen af Menighedsråd, sognepræst Signe Høg, Mårslet, Præsteforeningen, Annette Bennedsgaard, Horsens, repræsentant for Provsteforeningen, sognepræst Jacob Duevang Krogh Rasmussen, Mariager, tidligere Kristrup, repræsentant for Aarhus Stiftsråd, Karin Skouboe, Voer, der ligesom den foregående og Sten Boye Jensen, Voldby ved Hammel, repræsenterer Aarhus Stiftsråd.

Ifølge en information fra Aarhus Stift skal undersøgelsen først og fremmest tage udgangspunkt i samtaler med dem, der har oplevet ændringerne, står midt i overgangen eller lige foran en omlægning.

FUV har hjemsted i Løgumkloster  og betegner sig selv som et center for uddannelse og forskning. Man uddanner blandt andet præster og undervisere i folkekirken. FUV er etableret den 1. januar 2014.

Yvonne Alstrup skal lede projektet. Arkivfoto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

Yvonne Alstrup Nielsen har hidtil været projektleder for "Kirken på landet" efter Hasse Neldebjerg Jørgensen. der blev provst i Sydslesvig efter at have arbejdet med projektet i et par år. Hasse Neldebjerg Jørgensen er vokset op i Randers som søn af den i sin tid meget kendte kiropraktor J. Jørgensen.

Det fremgår af informationen fra Aarhus Stift, at Yvonne Alstrup Nielsen skal indsamle positive såvel som negative erfaringer og i øvrigt fungere som sparringpartner for menighedsråd i forhold til de spørgsmål, der kan opstå i forbindelse med strukturændringerne.

Annonce
Randers For abonnenter

Stigende antal millioner når aldrig borgerne: I én kommune går halvdelen af pengene til cheflønninger og støttefunktioner

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Sagen afgjort: Ny ambulance-station i Randers Syd bliver indflytningsklar i julemåneden

Randers FC For abonnenter

Disse 5 ting skal vi blive klogere på, før det bliver alvor i Randers FC

Alarm 112

Fik slag i ansigtet: 19-årige frarøvet taske og studenterhue

Randers

Arrangører får længe ventet grønt lys: Ude Af Kontrol og Cascada indtager Justesens Plæne i festugen

Sport For abonnenter

Chris og Melskens' mavefornemmelse kaldte på noget nyt: Randers Freja får nyt trænerteam med Vorup-rødder

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Zonen Randers er tilbage i vagtstuen

Randers

Endnu en legeplads udsat for hærværk: - Der er nogen, der er gået mere eller mindre amok med en sprittusch

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Randers

Smadrede bilrude og stjal højttaler: - Du kan bare melde det til forsikringen

Randers For abonnenter

Frustrerede politikere om nej til byggeri i to etager: Skal vi til at bo i jordhuler?

Alarm 112

Brandfolk genoplivede kat på åben gade: Nu er der godt nyt fra dyrehospitalet

Annonce