Annonce
Randers

Flere midtjyske elektrikerlærlinge i skolepraktik

- Et rekordhøjt antal uddannelsesaftaler er nødvendigt i en tid, hvor der er et stigende behov i branchen for dygtig faglært arbejdskraft, siger elinstallatør Viggo Mulvad fra Midtjysk El Center A/S og medlem af TEKNIQ-råd Midtjylland. Pressebillede

Randers: Langt flere midtjyske unge vælger at uddanne sig til elektrikere. Det glæder brancheorganisationen TEKNIQ, som dog samtidig opfordrer andre brancher til at bidrage til at oprette det nødvendige antal lærepladser.

- Elektrikeruddannelsen har efterhånden indtaget en fast plads på toppen af listen over de mest populære erhvervsuddannelser. Og installatørerne har en stærk tradition for at indgå et rekordhøjt antal uddannelsesaftaler. Det er også nødvendigt i en tid, hvor der er et stigende behov i branchen for dygtig faglært arbejdskraft, siger elinstallatør Viggo Mulvad fra Midtjysk El Center A/S og medlem af TEKNIQ-råd Midtjylland.

I 2016 indgik elinstallationsbranchen hele 18 procent flere uddannelsesaftaler end året før. Men trods branchens store indsats for at øge udbuddet af lærepladser har elektrikeruddannelsens popularitet samtidig resulteret i et voksende antal lærlinge i skolepraktik. På landsplan er tallet steget med 15 procent, og også på de midtjyske erhvervsskoler ender markant flere lærlinge i skolepraktik.

- Det er jo naturligt nok, at behovet for lærlingepladser stiger, når optaget på uddannelsen vokser, siger Viggo Mulvad.

pcb

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce