Annonce
Randers

Flere og flere butikker åbner igen: - Vi er nødt til at åbne stille og roligt

Folk er gode til at holde afstand, når de skal handle ned i byen. Det er også noget, som butikkerne gør meget ud af at italesætte, fortæller Randers City. Foto: Anne Myrup Pedersen
Mange forskellige typer forretninger har været tvangslukket siden midten af marts, og er det fortsat frem til 10. maj, men flere og flere af de butikker, som i Randers lukkede ned i solidaritet med de tvangslukkede, åbner igen - dog flere med regulerede åbningstider. Det sker med stor forsigtighed og lever op til alle retningslinjer, forsikrer chefen i Randers City.

Randers: Statsminister Mette Frederiksen forlængede mandag aften forsamlingsforbuddet på maksimalt ti mennesker og tvangslukningen af flere typer butikker til og med 10. maj.

Men det er langt fra alle butikker, som skal holde midlertidigt lukket, så allerede dagen efter pressemødet er flere forretninger, som har holdt lukket af egen fri vilje de seneste uger, begyndt at åbne igen i Randers.

- Efter udmeldingen på pressemødet kan vi godt se, at det her kommer til at vare lang tid, så flere og flere butikker er åbnet igen fra tirsdag, og der vil også være endnu flere, der åbner efter påsken - dog flere med regulerede åbningstider, siger Mette Bræmer-Jensen, citychef i Randers City.

- De butikker, der åbner, har jo ikke været tvangslukket, men lukkede ned i solidaritet, og som Mette Frederiksen siger, så er vi nødt til at åbne stille og roligt, men det vigtigste er selvfølgelig, at vi følger reglerne og bakker op om dem, tilføjer hun.

Derfor sker åbningerne for de butikker, som ikke har tvangslukket, med den største forsigtighed og opfylder alle retningslinjer, forsikrer citychefen.

- Butikkerne åbner kun, hvis de ved, at de kan styre det. Det er rigtig vigtigt, at vi skaber tryghed hos borgerne. Der er faktisk nogle butiksejere, som tidligere har fået skældud over at have åbent, selvom de intet gør forkert. De forsøger bare at holde gang i deres forretning, hvilket er en stor udfordring pt.

Annonce

Retningslinjer for forretninger

Fra 18. marts til og med 10. maj 2020 har regeringen indført midlertidige krav om lukning af visse forretninger for at begrænse spredningen af coronavirussen.

Følgende skal holde midlertidigt lukket:

  • Servingssteder, hvor der indtages mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet. Man må gerne sælge take away.
  • Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer.
  • Steder, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badeland, svømmehaller, træningscentre, teatre og biografer.
  • Tatovør-, piercing-, spa-, kropspleje-, skønheds- og massageklinikker, frisører og øvrige forretninger, som indebærer tæt fysisk kontakt til kunder samt solarier.

Krav til de forretninger, som må holde åbent:

  • Der må maksimalt tillades adgang for én person per fire kvadratmeter gulvareal, hvortil der er offentlig adgang.
  • Lokalerne skal indrettes, så kunder og personale kan holde afstand til hinanden.
  • Der skal være tydeligt informationsmateriale om coronavirussen i lokalet.
  • Håndsprit eller vand og sæbe skal så vidt muligt stå fremme til kunderne.

Kilde: Erhvervsstyrelsen og Sundhedsstyrelsen

Klistermærker prædiker forsigtighed

Med den gode vejrudsigt og påsken lige om døren oplever man i Randers City en større efterspørgsel hos folk om at komme ud og bruge byen, fortæller Mette Bræmer-Jensen.

Men forsamlingsforbuddet og retningslinjerne om to meters afstand gælder selvfølgelig stadig, hvilket foreningen forsøger at gøre opmærksom på ved at sætte skilte op og klæbe klistermærker på fortovene rundt om i bybilledet.

- Der er højt til loftet inde i byen og masser af frisk luft, så hvis man følger reglerne og sørger for at passe på sig selv og hinanden, kan man sagtens være derinde på en ordentlig måde. Det er jo vigtigt at fortsætte med at handle lokalt, siger chefen i Randers City.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce