Annonce
Læserbrev

Flere penge til demensområdet, Det Nationale Sorgcenter og selvmordstruede

Læserbrev: Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance har indgået aftale om flere penge til blandt andet demensramte, Det Nationale Sorgcenter og til Livslinjen, der er en døgntelefon for selvmordstruede.

Når jeg sætter fokus på særligt disse dele af aftalen, er det, fordi jeg som medlem af omsorgsudvalget kontinuerligt ser, hvor stort et problem demens er blandt vores ældre borgere.

Og når man arbejder med ældreområdet, møder man også ofte mennesker, der er i sorg på grund af, at de har mistet deres livsledsager.

I foråret var jeg til sorgkonference i Sundhedshuset på Thors Bakke. Her fik vi indsigt i den nyeste forskning i sorg. Der er kommet meget ny viden om sorg, og det er meget vigtigt, at vi tager sorg alvorligt. Derfor er jeg meget glad for, at vi som regeringsparti vælger at prioritere dette.

Sidst, men ikke mindst, er jeg også meget glad for, at vi prioriterer, at Livslinjen fortsat kan holde døgnåbent som nødråbsmulighed for selvmordstruede. Jeg har desværre selv flere gange mødt familier, der er ramt af selvmord eller selvmordsforsøg i familien, hvilket selvfølgelig har gjort et dybt indtryk på mig. Hvis Livslinjen bare kan redde ét liv, er det det hele værd. Og jeg tror, den kan redde mange. Hver gang, vi forhindrer et selvmord, redder vi en hel familie.

Jeg er meget tilfreds med, at både regeringen og en så bred række af partier med denne aftale vælger at sætte mennesker først.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Op af ledighedssumpen, op med livskvaliteten

Det er muligt, at det kniber med samarbejdet i Randers Byråd, og at det derfor er på sin plads, at borgmester og kommunaldirektør i øjeblikket har byrådets gruppeformænd over knæet - man ser det for sig - men ser man bort fra byrådssalen, er netop samarbejde en spidskompetence her hos os. Her i Randers samarbejder konkurrerende sportsklubber om eliteoverbygningerne Randers FC, Randers HK og Randers HH. Vores kulturinstitutioner samarbejder om opsigtsvækkende begivenheder, der gang på gang sætter Randers på danmarkskortet i positiv sammenhæng. Konkurrerende erhvervsvirksomheder samarbejder. Og forleden havde vi her i avisen fornøjelsen at kunne læse om et samarbejde, hvor fagbevægelse, jobcenter, virksomheder og erhvervsskole hjælper dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere i arbejde og samtidig skaffer industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, som de mangler netop nu. Samarbejdet omkring industrien er Randers i en nøddeskal. Samarbejdet løfter mennesker op af ledighedssumpen, gør dem selvforsørgende og giver dem livskvalitet. Samarbejdet nedbringer de skattefinansierede dagpenge- og kontanthjælps-omkostninger. Samarbejdet skaffer vores industrivirksomheder den kvalificerede arbejdskraft, der er nødvendig, hvis virksomhederne skal imødekomme kundernes efterspørgsel ved produktion her i landet. Alternativet er, at kunderne i den danske industri placerer deres ordrer på virksomheder i andre lande. Det vil vi ikke risikere, og derfor er det randrusianske samarbejde overordentlig værdifuldt - for den enkelte ansatte, for den enkelte virksomhed og for hele samfundet. På forbilledlig vis kommer 80-90 procent af samtlige deltagere i industrisamarbejdet i fast arbejde efter blot et kvartal i praktik og på skole - og de fleste fortsætter og ender som industrioperatører 18 måneder senere. Nogle gange er løsninger lette og ligetil, hvis vi forstår at se dem, forstår at bruge dem, forstår at samarbejde. Det forstår vi her hos os. Det kan vi roligt fortælle om, hvis nogen skulle spørge.

Randers FC For abonnenter

Thomasberg efter nedtur i Silkeborg: Det er en enorm stor skuffelse

Østjylland For abonnenter

Grønne energitiltag på vej: Flere steder på Djursland gør klar til store solcelleparker

Annonce