Annonce
Læserbrev

Flere penge til demensområdet, Det Nationale Sorgcenter og selvmordstruede

Annonce

Læserbrev: Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance har indgået aftale om flere penge til blandt andet demensramte, Det Nationale Sorgcenter og til Livslinjen, der er en døgntelefon for selvmordstruede.

Når jeg sætter fokus på særligt disse dele af aftalen, er det, fordi jeg som medlem af omsorgsudvalget kontinuerligt ser, hvor stort et problem demens er blandt vores ældre borgere.

Og når man arbejder med ældreområdet, møder man også ofte mennesker, der er i sorg på grund af, at de har mistet deres livsledsager.

I foråret var jeg til sorgkonference i Sundhedshuset på Thors Bakke. Her fik vi indsigt i den nyeste forskning i sorg. Der er kommet meget ny viden om sorg, og det er meget vigtigt, at vi tager sorg alvorligt. Derfor er jeg meget glad for, at vi som regeringsparti vælger at prioritere dette.

Sidst, men ikke mindst, er jeg også meget glad for, at vi prioriterer, at Livslinjen fortsat kan holde døgnåbent som nødråbsmulighed for selvmordstruede. Jeg har desværre selv flere gange mødt familier, der er ramt af selvmord eller selvmordsforsøg i familien, hvilket selvfølgelig har gjort et dybt indtryk på mig. Hvis Livslinjen bare kan redde ét liv, er det det hele værd. Og jeg tror, den kan redde mange. Hver gang, vi forhindrer et selvmord, redder vi en hel familie.

Jeg er meget tilfreds med, at både regeringen og en så bred række af partier med denne aftale vælger at sætte mennesker først.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce