Annonce
Debat

Flere penge til Gl. Estrup – mindre til DR

Annonce

Læserbrev: Den socialdemokratiske regering, som blev valgt på store og dyre løfter, kan nu ikke finde halvanden million til at holde hånden under herregårdsmuseet på Gl. Estrup på Djursland.

1,5 millioner kroner er det driftstilskud, som Venstre-regeringen for fire år siden bevilgede til den østjyske kulturinstitution. Men nu udløber pengene, og den nuværende regering har ikke bevillingen med i finansloven for 2021. Det er jo rystende, at en regering, der allerede har sat skatterne op 17 gange, ikke kan finde 1,5 million til en så vigtig kulturinstitution.

Og det er alvorligt for Gl. Estrup – for museet har ikke noget stort budget. Gl. Estrup har en vigtig opgave med at formidle vores kulturarv. Det er en vigtig østjysk kulturinstitution, som trækker masser af besøgende til Djursland, og som samtidig er med til at tiltrække turister og skabe erhvervsaktivitet og beskæftigelse på Djursland.


Min opfordring er klar: Hjælp Gl. Estrup – og giv lidt mindre til Danmarks Radio.


Og det er jo ikke, fordi statskassen er tom. Samtidig med at socialdemokraterne ikke kan finde 1,5 million til Gl. Estrup, vil de tilføre Danmarks Radio 255 millioner. 255 millioner mere til en institution i København, der allerede får over tre milliarder. Det er i mine øjne helt skævt.

Der kan ikke blive 1,5 million til en bærende og velfungerende østjysk kulturinstitution som Gl. Estrup, men når det gælder Danmarks Radio i København, kan S-regeringen sagtens trylle flere hundrede millioner frem.

Så kære socialdemokrater, hvis I på trods af alle jeres skattestigninger alligevel ikke kan finde 1,5 million til vigtig kulturarv på Djursland, må jeg så ikke foreslå, at I i stedet for at øge bevillingerne til Danmarks Radio med 255 millioner kroner bare nøjes med at give DR 253 millioner kroner? Så ville der jo pludselig være plads til, at der også kunne være penge til Gl. Estrup.

Min opfordring er klar: Hjælp Gl. Estrup – og giv lidt mindre til Danmarks Radio. Jeg håber, at mine gode kollegaer Leif Lahn (S) og Charlotte Broman Mølbæk (SF) som lokalt valgte vil kæmpe for, at der havner lidt flere penge på Djursland og lidt færre i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce