Annonce
Danmark

Flere søger hjælp

Hvert år pakker frivillige i Dansk Folkehjælp - og andre velgørende organisationer - tusindvis af julehjælpspakker til betrængte danskere. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Når antallet af fattige børn ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Danmarks Statistik er steget med 12.000 på et år - til 64.500 - slår det ikke mindst igennem op mod jul.

Således søger mange fattige børnefamilier for øjeblikket hjælp til julens udgifter hos flere velgørende organisationer. Blandt dem er Dansk Folkehjælp, som mandag havde noteret 15.231 ansøgninger. Sidste år på samme tidspunkt var antallet på 14.280.

For at komme i betragtning skal ansøgerne via deres respektive kommuner så at sige dokumentere deres manglende økonomiske formåen. Derudover har Dansk Folkehjælp undersøgt ansøgernes baggrund på flere områder:

1)

Cirka en tredjedel af ansøgerne er på kontanthjælp, dernæst udgør folk på integrationsydelse, ressourceforløbsydelse og førtidspension de største grupper.

2)

96,3 procent af ansøgerne fortæller, at de oplever, at hverdagen er blevet sværere at klare. 90,5 procent fortæller, at deres indkomstreduktion især går ud over deres børn, som ikke kan få opfyldt behov som andre børn.

3)

28,7 procent af ansøgerne har været uden job i otte år eller mere. 24,9 procent har været arbejdsløse mellem tre og otte år.

4)

Som de største afsavn oplyser 15,9 procent, at det er sværest at få råd til ferie og til at holde jul. 12,9 procent peger på regelmæssige sundheds- og tandlægeeftersyn, mens 12 procent har sværest ved at få råd til nyt tøj og fodtøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce