Annonce
Randers

Flere studiepladser sikrer VIA i Randers et rekordstort antal studerende

Der bliver trængsel på gangene i Campus Randers, når VIA University College efter sommerferien byder 264 nye studerende velkommen til første dag i deres nye studie. Privatfoto
Flere studiepladser på sygeplejerske- og pædagoguddannelsen i Randers betyder, at VIA i år har optaget et rekordstort antal studerende. På pædagoguddannelsen er der stadig få ledige studiepladser.

Randers: Siden midnat har ansøgere til de over 40 uddannelser i Region Midtjylland hos professionshøjskolen VIA University College (VIA) kunnet logge ind på uddannelsesstedets optagelsesportal og se, om de er optaget på deres søgte uddannelse.

I Randers har professionshøjskolen optaget 264 studerende, hvilket er flere, end man nogensinde har haft før.

Det høje studieoptag skyldes den generelle mangel på sygeplejersker og pædagoger på arbejdsmarkedet. En mangel, der har gjort, at VIA har fået lov til at oprette ekstra studiepladser, som kan imødekomme de lokale behov for kvalificeret arbejdskraft.

Annonce

Ledig plads på pædagogstudiet

I Randers har VIAs sygeplejerskeuddannelse på grund af de ekstra studiepladser opnået fuldt optag med 97 studerende mod 91 pladser sidste år. Psykomotorikuddannelsen har alle sine 49 studiepladser fyldt op, mens der på pædagoguddannelsen er blevet optaget 118 studerende ud af 124 mulige på VIAs uddannelsesstation på Campus Randers. Dertil kommer et nyt hold lærerstuderende, hvis størrelse dog forbliver ukendt lidt endnu, mens pædagoguddannelsen i Grenå, som rent organisatorisk også er en del af VIAs Campus Randers, har optaget studerende til alle sine 32 pladser.

- Vent ikke for længe

Hvis man ønsker at søge en af de ledige studiepladser, fx på pædagoguddannelsen i Randers, anbefaler VIA, at man er hurtig på aftrækkeren.

- Erfaringsmæssigt får vi i VIA frem til studiestart i august-september flere hundrede ekstra ansøgninger som såkaldt efteroptag. Der er primært tale om ansøgere, der fik afslag på de uddannelser, de søgte i første omgang, eller som ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen, forklarer VIAs prorektor Louise Gade.

Hun opfordrer de unge, der har fået afslag i første omgang, til at være åbne over for alternative uddannelsesmuligheder frem for at miste modet.

- Prøv at være nysgerrige på andre uddannelser, der stadig har ledige studiepladser, selv om de ikke lige var førsteprioriteten. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse, der ikke i udgangspunktet var den foretrukne, og der er mange veje til at blive godt uddannet og kvalificeret til arbejdsmarkedet, siger hun.

Se oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside: www.via.dk/ledigepladser

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce