Annonce
Debat

Flere unge på erhvervsuddannelserne, tak

Tegning (arkiv): Jens Nex
Annonce

Læserbrev: ”Øge tilgangen til erhvervsuddannelserne – praksisnær undervisning i folkeskolen”, står der skrevet i det netop vedtagne budget, indgået mellem de konservative, SF, Radikale Venstre og socialdemokraterne i Randers Kommune.

Forslaget handler om, at vi skal have flere unge under 25 år til at tage en ungdomsuddannelse, ja vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Det skal ske ved at øge kendskabsgraden til erhvervsuddannelserne, og det gennem et samarbejde mellem kommune, uddannelser, grundskoler, elever og forældre. I de næste to år afsættes der årligt mere end en halv million kroner til formålet.

Erhvervsuddannelserne er meget bedre end deres rygte og giver unge mennesker rigtig gode kvalifikationer i arbejdslivet. Kvalifikationer, som erhvervslivet har brug for.

I den sammenhæng er Radikale Venstre også glade for, at der i budgettet sættes penge af til, at der kan afholdes DM i Skills, som jo er det årlige danmarksmesterskab indenfor erhvervsuddannelserne.

Radikale og aftaleparterne er enige om at søge værtskabet for DM i Skills i 2023. Det passer jo som fod i hose med ønsket om at synliggøre vores mange gode erhvervsuddannelser, så flere unge mennesker tilvælger erhvervsuddannelserne.

Det har Danmark og vores erhvervsliv i den grad brug for, at de gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Derfor gik bestyrelsen på dramatisk møde: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende - folk råbte og skreg

Randers

Randrusianer sigtet for trusler på livet: Gemte skarpladt pistol og stikvåben i hjemmet

Randers FC For abonnenter

Den endelige dom falder torsdag: - Nervøsiteten er væsentlig mindre end i tirsdags

Annonce