Annonce
Randers

Flere vil være piloter i Randers: Ny flyskole har anskaffet fly med særlig funktion, der gør familien mere rolig

Flight4000 med Frank Larsen som direktør åbnede i foråret ny pilotskole i Randers. Anden sæson er netop gået i gang, og fremtidsdrømmene er store. Pressefoto
Randers fik i foråret 2021 en flyskole med spritnye fly. Flight4000 kan allerede se fremgang i antallet af tilmeldte, men drømmene er større. Direktør Frank Larsen har flere bud på årsagerne. En af dem er, at de nye fly har en ekstraordinær sikkerhedsfunktion.

Randers: Syv nyopstartede på pilotkursus i Randers i sidste uge lyder måske ikke af alverden. Men når det handler om et "fly-kørekort", som koster 150.000 kroner, er det måske alligevel ganske mange.

I hvert fald er det mere end tre gange så mange, som de to tilmeldte, der under corona i foråret begyndte på Flight4000's nyopstartede pilotskole ved Randers Flyveplads.

Flight4000 er ikke ny i branchen men har mange års erfaring fra Roskilde Lufthavn, hvor skolen blandt andet er kendt for sine fleksible muligheder for at tage certifikater ved siden af job - og for de løbende ratebetalinger af uddannelsen.

Annonce

De syv nye kursister er for fleres vedkommende tilkørende fra Aarhus. To af deltagerne er kvinder og en af mændene er bare 18 år. Men ellers er det i høj grad mænd i fyrrerne og halvtredserne, som er tiltrukket af muligheden.

- Men vi vil rigtig gerne have flere kvinder ind, understreger Frank Larsen.

Ud over at være tiltrukket af den fleksible tilrettelæggelse af undervisningen har Frank Larsen, som er direktør i Flight4000, en hel del forslag til, hvorfor den nystartede skole i Randers tiltrækker flere allerede fra anden sæsonstart.

- Vores dygtige instruktører, siger han og indskyder med at grin, at han ikke selv er instruktør.

- Vigtigt for familien

Desuden flyver skolen i nye Sportstar Evoke-fly, som har en helt særlig funktion. Nemlig en faldskærm, som i tilfælde af nedstyrtning kan redde pilotens liv.

Flyproducenten fortalte mig, at de havde haft en enkelt situation i forbindelse med testflyvningen af flyet, hvor de skulle se, hvor mange gange de kunne spinne, og hvor flyet kom ud af kontrol og måtte udløse faldskærmen.

Frank Larsen, direktør hos Flight400

- Det kan især være vigtigt for pilotens familie, forklarer Frank Larsen, der også fremhæver, at flyene er mindre forurenende end andre modeller.

Selv har flyskolen heldigvis aldrig haft brug for faldskærmsredningen, som da heller ikke redder flyet, men kun piloten.

- Det er jo også det vigtige, siger han.

- Flyproducenten fortalte mig, at de havde haft en enkelt situation i forbindelse med testflyvningen af flyet, hvor de skulle se, hvor mange gange de kunne spinne, og hvor flyet kom ud af kontrol og måtte udløse faldskærmen, fortæller Frank Larsen.

Selv har han set eksempler på Youtube, hvor flyet båret af faldskærmen lander stille og roligt.

Han håber på allerede fra næste år at kunne udvide fritidspilotuddannelsen med kommercielle certifikater. For der er flere fra området, der er interesserede i virksomhedens tilbud på det område. Men det kræver, at forretningen er blevet opskaleret til en størrelse, hvor det er rentabelt.

- Vi håber på med tiden at komme op på at uddanne 20-25 piloter ad gangen, fortæller han.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Sundhedsministeren er smittet med corona

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce