Annonce
Randers

Flertal kræver handling nu: Klar til at sætte undersøgelse i gang udenom Socialdemokratiet

Et flertal i byrådet er klar til at sætte gang i en uvildig og tilbundsgående undersøgelse, ikke blot af forholdene på Huset Nyvang, men på alle ældrecentre og i hjemmeplejen. Arkivfoto: Annelene Petersen
18 politikere i Randers Byråd er gået sammen om et forslag til en uvildig og grundig undersøgelse af forholdene på ældrecentre og i ældreplejen.
Annonce

Randers: 18 ud af de 31 medlemmer i Randers Byråd er klar til at skride til handling for at sikre, at beboere på ældrecentre og borgere der modtager hjælp og pleje i hjemmet får en værdig og omsorgsfuld behandling.

Samtlige partier og lister i Randers Byråd med undtagelse af Socialdemokratiet og De Konservative vil nu have sat gang i en grundig undersøgelse af en lang række forhold på ældreområdet. Der har vist sig at være urimelige og barske forhold på Huset Nyvang, hvilket kom frem i forbindelse med TV2’s dokumentar »Plejehjemmene bag facaden«, mener de 18 politikere.

Beboerlisten, Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Det Radikale Venstre og Velfærdslisten mener, at TV2-udsendelsen giver anledning til at granske forholdene på Huset Nyvang samt kommunens øvrige plejecentre og hjemmeplejen.

Det oplyser politikerne i en pressemeddelelse.

Annonce

Værdig og dækkende hjælp

- Vi deltager gerne i det møde, som borgmesteren har indkaldt til i næste uge. Men problemet er, at socialdemokraterne har sagt, at der er gjort tilstrækkeligt, siger Christians Brøns, gruppeformand for Venstre.


Det er som om man slet ikke vil samarbejde om det her, men bare slå politisk plat på situationen.

Steen Bundgaard


De omtalte partier og lister er enige om, at der som minimum skal foretages en ekstern uvildig undersøgelse af Randers Kommunes plejecentre, herunder især Huset Nyvang, og hjemmeplejen. Undersøgelsens primære sigte skal være at afdække forholdene for de ældre, der modtager hjælp fra Randers Kommune, herunder om den hjælp de modtager er værdig og dækkende i forhold til de behov, som de ældre har.

Derudover skal undersøgelsen kigge ledelsen efter i sømmene og afdække, om de nødvendige kompetencer og ressourcer er til stede i forhold til at drive plejecenter efter Randers Kommunes omsorgs - og værdighedspolitik.

Christian Brøns forventer, at forslaget fra de 18 politikere kommer på dagsordenen på byrådsmødet 7. september.

Annonce

Er ikke blevet spurgt

Steen Bundgaard, der er politisk ordfører for Socialdemokratiet, er skuffet over, at de 18 politikere melder så bombastisk ud på nuværende tidspunkt.

- Vi er overhovedet ikke blevet spurgt, om vi vil være med. Det er som om man slet ikke vil samarbejde om det her, men bare slå politisk plat på situationen, mener Steen Bundgaard.

Han mener, det er rettidig omhu at mødes i næste uge, hvor alle har set tv-udsendelsen og derfor er klædt på til at drøfte den alvorlige sag. Samtidig er Ældrerådet, embedsfolk og andre interessenter indbudt til mødet, så man kan få mange vinkler frem.

- Vi er klar til at se på, hvad der kan gøres bedre, understreger Steen Bundgaard.

Annonce

Hvad er der foregået?

De 18 politikere vil, ud over at undersøge forholdene for de ældre, også til bunds i omstændighederne omkring tv-udsendelsen, der blev vist torsdag aften. Randers Kommune blev nemlig for flere måneder siden tilbudt at se optagelserne, men afslog.

Desuden vil politikerne have klarhed over, om borgmesteren og formanden for omsorgsudvalget har haft kendskab til problemerne på især Huset Nyvang, uden at skride ind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Annonce