Annonce
Navne

Flittig forfatter fremskynder bogudgivelse

Lars Ulrik Thomsen fremskynder bogudgivelse. Arkivfoto
Lars Ulrik Thomsen har sat en minde over sine randrusianske forældre med bogen.
Annonce

Den 1. december udkommer bogen "Fra en skruestrik" af Lars Ulrik Thomsen.

Egentlig skulle bogen først være udkommet i 2020, men den myreflittige forfatter har fundet ud af, at arbejdet med en anden udgivelse, en bog om Spartacus, bliver så omfattende, at han fremskynder udgivelsen til nu.

"Fra en skruestik" indeholder seks hovedafsnit. hvoraf kan nævnes titler som antikkens kultur, renæssancen, oplysningstiden og litteraturkritik.

Selv siger Lars Ulrik Thomsen, at formålet med bogen er at give læserne yderligere lyst til læsning af de omtalte forfattere og deres arbejder.

Blandt de forfattere, Lars Ulrik Thomsen beskæftiger sig med, er randrusianeren Henrik Pontoppidan og Spentrup-præsten Steen Steensen Blicher.

Sidstnævnte får ekstra stor omtale i bogen. Lars Ulrik Thomsen referer, hvordan netop Blichers sagge ofte blev sunget i hans skoletide i Randers i 1950erne og 1960erne. Dengang blev enhver skoledag indledt med morgensang, oftest med danske eller nordiske sange.

Ikke uventet medtager Lars Ulrik Thomsen også et essay om Karl Marx i anledning af 200-året for hans fødsel. Forfatterens kommunistiske engagement fornægter sig heller ikke i denne bog. Dette essay fortæller, siger Lars Ulrik Thomsen, noget om den betydning, som Karl Marx fik, ikke bare for samfundsvidenskaberne, men også for litteratur og kunst.

Annonce

Et billede

Lars Ulrik Thomsen udtrykker i en pressemeddelse håbet om, at de de aktuelle essays vil give læserne et indtryk af hans arbejde gennem de seneste 10 år, hvor han både har skrevet talrige avisartikler og udgivet en stribe bøger.

En del af de medtagne essays har ikke tidligere været trykt. Men bogen er også en videreudvikling af tidligere bøger fra forfatteren.

Lars Ulrik Thomsen udgiver "Fra en skruestik" som et minde om sine randrusianske forældre, Bitten og Jens Thomsen, der - med forfatterens egne ord - opmuntrede ham til at læse og selv tage stilling til tingene. Som tidligere fortalt tilbragte familien en tid i Italien, hvilket også fik betydning for Lars Ulrik Thomsens senere forfatterslab.

Bogen udkommer på forlaget Populi og er på 240 sider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mariagerfjord

17 coronasmittede på én uge i Mariagerfjord

Annonce