Annonce
Debat

Flyafgift vil ramme Billund lufthavn hårdt

Miljø: De Radikale, Alternativet, Enhedslisten og SF har nu alle foreslået en flyafgift. Derfor vil et rødt flertal efter valget være en rigtig dårlig nyhed for Billund Lufthavn, der er en af de helt store vækstdrivere i Vestdanmark og beskæftiger op mod 1700 ansatte . Heraf er ca. 800 lufthavnens egne medarbejdere og ca. 800-900 ansatte i de øvrige firmaer i lufthavnen.

I modsætning til Københavns lufthavn, der er beskyttet mod konkurrence af afgiftsbelagte broer, er Billund nemlig i direkte konkurrence med lufthavnen i Hamborg.

Derfor vil en ekstra dansk skat på flytrafik, der mindsker lufthavnens konkurrencedygtighed, hurtigt få effekt på antallet af ansatte og passagerer i Billund Lufthavn. Fuldstændig på samme måde som de mange danske punktafgifter på forbrugsvarer i årenes løb har flyttet vækst og arbejdspladser fra Sydjylland til syd for grænsen.

Derudover vil en flyafgift ramme social skævt, fordi en flyafgift forholdsmæssigt rammer lavindkomstgrupperne hårdest.

Ifølge f.eks. Enhedslistens forslag vil en tur til Sydeuropa for en familie med to børn årligt koste 600 kroner ekstra på økonomiklasse, og 1320 kroner ekstra, hvis familien vil på to ture.

Vi har brug for internationale løsninger og en styrket forskning og udvikling af alternative brændstoffer til luftfartsbranchen. Ikke danske særskatter, der især vil koste vækst og arbejdspladser vest for Storebælt.

Annonce
Christoffer Aagaard Melson
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Den uforståelige ondskab må aldrig glemmes

Verdensledere, præsidenter og kongelige var forleden samlet i Jerusalem for at markere 75-året for befrielsen af masseudrydelseslejren Auschwitz i det sydlige Polen. Her blev over en million mennesker myrdet. Hovedsageligt jøder, men også romaer og sovjetiske krigsfanger blev henrettet, alene i denne lejr. Flere end seks millioner jøder blev henrettet i lejrene. Det nazistiske regime satte den uforståelige ondskab i scene og lagde et mørkt kapitel over europæisk historie. Vi har en fælles forpligtelse til at formidle det skete og plante den grimme del af historien i vores fælles erindring. Vi kan ikke bare springe over og glemme. For antisemitismen stikker fra tid til anden sit grimme fjæs frem. For ikke så længe siden blev en planlagt massakre i en synagoge i den tyske by Halle forhindret. Mange steder i Europa føler jøder sig truede og udsatte. I Danmark bærer jøder ikke kalot, når de færdes på Nørrebro i København, lige som de gemmer deres Davidsstjerne under tøjet. For ikke at vække opsigt og blive genstand for andres uforståelige vrede. Rent lokalt har vi også på det seneste oplevet chikane mod jøder, da 84 gravsten på den jødiske kirkegård i Randers blev udsat for groft hærværk. Gerningsmænd overhældte stenene med grøn maling på dagen for den berygtede Krystalnat, hvor jødeforfølgelserne i Tyskland for alvor tog fart. Et ægtepar i Silkeborg fik på samme tid klistret en gul Davidsstjerne på postkassen, fulgt op af truende beskeder i den digitale postkasse. Ikke fordi parret har voldt andre skade. Kun fordi den ene af ægtefællerne er jøde. Holocaust og dermed de forbrydelser, der foregik i de tyske koncentrationslejre, står som fyrtårn for racisme og had. Det er skandaløst, når enkelte nægter, at holocaust overhovedet har fundet sted. Derfor er det så vigtigt, at vi stadigvæk, også selvom krigen ligger 75 år tilbage, markerer grusomhederne, som eksempelvis regeringslederne gjorde det i Jerusalem. For det skete. Derfor kan det ske igen. Det er det, vi skal lære at huske. Men det skete. Og derfor kan det ske igen.

Randers For abonnenter

Afsløring: Prestigeprojekt på Kongens Ege sendt til tælling - Benhårdt slagsmål om millioner

Annonce