Annonce
Randers

Flybrændstof sikret på Randers Flyveplads

Om et par uger kan flyene igen stille sig op i køen foran brændstof-standeren på Randers Flyveplads. Foto: Jeppe Kristoffersen
Flyveklubben driver selv "benzintanken" videre, efter at BP har sagt stop

RANDERS: Flyene kan snart igen tanke brændstof som de plejer på Randers Flyveplads. Brændstofleverandøren BP, som hidtil også har drevet flyvepladsens "tankstation", har opsagt den del af aftalen. Og efter lange forhandlinger er det hele endt med, at Randers Flyveklub fremover selv driver brændstofstanderne på flyvepladsen.

- Faktisk opsagde BP vores aftale pr. nytår sidste år, men har forlænget sin drift af anlægget på flyvepladsen frem til den 30. september i år. Så var det slut, fortæller kasserer Jeppe Kristoffersen fra Randers Flyveklub. Siden BP annoncerede, at virksomheden ikke længere ønskede at stå for anlægget, har Flyveklubben og Randers Kommune, der er medejer af flyvepladsen, forhandlet om fortsat drift af anlægget.

- Det viste sig dog, at kommunen faktisk ikke ønskede at være med, så i stedet har vi fået en aftale, hvor vi selv står for det hele mod at vi får et tilskud, der betaler for den miljøforsikring, vi skal have.

Driften af tankanlægget bliver dog ingen guldbrube for Flyveklubben: Planen er, at det kommer til at hvile i sig selv, lyder det.

Fra den sidste dag i september, hvor BP endeligt sagde stop, har det ikke været muligt at tanke flybrændstof via tankanlægget, som olie-giganten har ladet stå.

- Dog har det været muligt for os at fylde brændstof på fly - helt manuel og uden om tankanlægget, fortæller Jeppe Kristoffersen.

Men om et par uger er Flyveklubben klar igen med et fuldt funktionsdygtigt tankanlæg på Randers Flyveplads. Det er stadig BP, der leverer flybrændstof til standeren på flyvepladsen.

Randers Flyveplads er hjemsted for en privat flyveskole, et privat værksted, flyveklubbens 170 medlemmer og mellem 25 og 30 fly.

Annonce
Det viste sig dog, at kommunen faktisk ikke ønskede at være med, så i stedet har vi fået en aftale, hvor vi selv står for det hele mod at vi får et tilskud, der betaler for den miljøforsikring

Jeppe Kristoffersen, kasserer i Randers Flyveklub

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Køber af Kongens Ege-lejlighed savner svar: - Vi får ikke noget at vide

DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce