Annonce
Østjylland

Flygtninge skal bo i tomt kommunalt hus

Flygtningestrømmen til blandt andet Syddjursland fortsætter. Nu skal der ­indkvarteres flygtninge i en kommunal bygning i Ebeltoft. Arkivfoto

I begyndelsen af 2016 rykker Familieværket og socialpædagogisk team ud af bygning i Ebeltoft. Den bygges om til at huse flygtninge. Kommunen er under pres.

Flygtninge afløser en flok kommunale medarbejdere i en bygning på A. Knudsens Vej i Ebeltoft.

Annonce

Mandag 1. februar forlader de ansatte i Familieværket og kommunens socialpædagogiske team den kommunalt ejede bygning, og den skal derefter bygges om til boliger for syv flygtninge.

Beslutningen blev onsdag eftermiddag truffet af Syddjurs Byråd, der er under voldsomt pres for at indkvartere flygtninge.

»Vi er af Folketinget forpligtet til at finde boliger til flygtninger. Den opgave skal vi løse så økonomisk ansvarligt som muligt, og det er dette projekt i høj grad et eksempel på,« sagde borgmester Claus Wistoft (V).

Dansk Folkeparti var ikke begejstret for projektet med en pris på mellem 250.000 og 350.000 kroner. Per Dalgaard (DF) satte blandt andet spørgsmålstegn ved flygtningenes motiver for at forlade hjemlandet til fordel for Danmark, og partiets to byrådsmedlemmer sagde nej til at lave den kommunale bygning på A. Knudsens Vej 9 om til flygtningeboliger.

Liberal Alliance ved Per Zeidler og Flemming Hansen undlod at stemme. De resterende 23 byrådsmedlemmer nikkede ja til projektet.

For byrådsmedlem Christian Haubuf (S) var det også vigtigt, at bygningen er placeret i et område med få boliger.

Han ønsker ikke en gentagelse af en omstridt sag, da kommunen i april 2013 lavede et tidligere kommunalt vandrerhjem i Ebeltoft om til flygtningecenter.

Det udløste store protester, og i sidste ende fik kommunen en næse af Natur- og Miljøklagenævnet. Der skyldtes, at kommunen ikke lavede en lokalplan med blandt andet borgerhøring,

»For et par år siden havde vi en sag med en central kommunal bygning i Ebeltoft, der uden høring og borgerinddragelse blev inddraget til flygtningeboliger. Der er ikke brug for høring eller andet på A. Knudsens Vej på grund af områdets karakter,« vurderede Christian Haubuf.

I år skal Syddjurs Kommune finde boliget til 142 nye flygtninge samt boliger ved familiesammenføringer. Det er dobbelt så mange som i 2014.

For et par måneder siden tildelte Udlændingestyrelsen 132 flygtninge til Syddjurs Kommune i 2016. Det tal er siden sat op til 170 flygtninge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce