Annonce
Randers

Flygtningebørn ladt i stikken: Randers skal tage sin del af ansvaret, mener politiker

Rosa Lykke Yde (SF) har sat sagen om flygtningebørnene i Moria-lejren på kommende byrådsmøde, og hun var sammen med byrådskollegaen, Frida Valbjørn Christensen (EL) at finde på Østervold sammen med Mellemfolkeligt Samvirke. Foto: Mikkel Iversen, Mellemfolkeligt Samvirke
Bamser symboliserede flygtningebørn, som Mellemfolkeligt Samvirke ønsker lokalpolitikernes hjælp til at få til Randers.

Randers: 500 bamser lagt side om side under hesten på Østervold fik tirsdag eftermiddag en del forbipasserende til at stoppe op. Bag bamserne stod hjælpeorganisationen Mellemfolkeligt Samvirke, der med aktionen ville være med til at få randrusianernes øjne op for de vilkår, som børnene lever under i flygtningelejren i Moria på den græske ø Lesbos.

Bamserne symboliserer den tryghed og stabilitet, som Danmark som land kan være med til at give mange af de flygtningebørn, og antallet svarer til det antal af flygtningebørn, som organisationen mener, at Danmark bør tage imod.

SF har på det kommende byrådsmøde sat punktet på dagsordenen, altså hvorvidt Randers Kommune skal tilbyde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) en forhåndsaftale om at modtage en ikke nærmere bestemt andel af op mod 500 uledsagede flygtningebørn fra Moria-lejren i Grækenland, hvis de opnår asyl i landet.

Annonce

SF's byrådsmedlem, Rosa Yde, var til stede på Østervold, og hun mener, at det er oplagt, at Randers by også tager sin del af ansvaret for at hjælpe flygtningebørnene i Moria.


Vi er mega gode til integration, og det er ikke en udfordring for en kommune af Randers' størrelse.

Rosa Lykke Yde (SF), byrådsmedlem i Randers Kommune


- Det er det eneste rigtige at gøre. Min opfattelse er, at vi bør være en del af løsningen, når vi også er en del af problemet, sagde hun.

Hvor mange flygtningebørn, Randers Kommune i givet fald skulle tage sig af, er ikke fastlagt, men ifølge Rosa Lykke Yde vil det dreje sig om i omegnen af 10 børn.

- Vi er mega gode til integration, og det er ikke en udfordring for en kommune af Randers' størrelse, slog hun fast

Til stede på Østervold var også byrådsmedlem Frida Valbjørn Christensen fra Enhedslisten. Borgmester Torben Hansen (S) var også inviteret, men han havde meddelt, at han var forhindret i at komme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Anden halvleg i gang: Danmark foran 1-0

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce