Annonce
Navne

Flytningen fra Randers førte til ny forening, der har hædret Vestergades Café

Ilse Sands bøger er oversat til mange sprog, en enkelt til hele 24. Foto: Kasper Lau
Ilse Sand har over 2000 medlemmer i "Vi elsker stilhed".

Som beskrevet i den første artikel om Ilse Sand, der fylder 60 år torsdag 3. marts, måtte hun flytte fra sin lejlighed på Vester Altanvej i Randers, fordi en kvindelig underbo holdt støjende fester og ikke havde til hensigt at lade være.

Dette forhold - og måske også de dårlige erfaringer med urolige konfirmander i Gjesing-Nørager - har givetvis været stærkt medvirkende til, at Ilse Sand i 2011 stiftede foreningen "Vi elsker stilhed".

Den har i dag 2100 medlemmer og uddeler hvert år en pris. 1. marts er sidste frist for forslag til, hvem der skal have prisen denne gang. Sidste år gik den til forfatteren Peter Olesen, der nok stadig vil være kendt fra sin tid som oplæser på TV-Avisen som "ham med murerskjorten".

Annonce

Peter Olesen fik prisen for bogen "Mine stillesteder", og hans bøger "Stille København" og "Stille Odense" blev også fremhævet.

"Vi elsker stilhed" har desuden udarbejdet en oversigt over såkaldte stillesteder. Blandt dem er Vestergades Café i Randers med den begrundelse, at her er der ingen baggrundsmusik. Et andet sted er Dokk 1 i Aarhus, fordi der findes et område, hvor man kan opholde sig i fred for støj.

Ud fra samme princip er DSBs stillekupeer tidligere hædret med prisen. Ved en anden lejlighed gik prisen til øen Egholm i Limfjorden.

De mange bøger

Selv bruger Ilse Sand titlerne cand.theol., forfatter og psykoterapeut.

Hun virker ikke mere som præst, sin uddannelse til trods, men har klienter i psykoterapi i sin private praksis, og hun holder desuden en del foredrag og kurser.

- En del tid går med at give interviews, fortæller Ilse Sand selv.

Blandt andet til russiske medier, herunder til et stort erhvervsmagasin med navnet Forbes Russia.

Men bøgerne er blevet et kapitel for sig selv. Ilse Sand har - indtil videre - udgivet otte bøger. Oprindelig på eget forlag, men derefter hos Dansk Psykologisk Forlag og på Forlaget Ammentorp.

De to seneste bøger er udkommet på Forlaget Gyldendal, hvilket Ilse Sand oplever som lidt af et ridderslag.

Bogen "Elsk dig selv" er blevet en bestseller på internationalt niveau. Den er solgt i over 200.000 eksemplarer i Asien og mere end 40.000 eksemplarer i Rusland. Bogen er oversat til ikke færre end 24 sprog.

Den foreløbig seneste bog hedder "Sig hej til din skam" med undertitlen "En bog om at slippe frygten for at være forkert". Den lå gennem flere uger på bestsellerlisten i Danmark og bragte Ilse Sand i tv-udsendelsen "Go'morgen Danmark", hvor hun fortalte om bogen. Hun har også medvirket i flere radioprogrammer.

I bogen fortæller Ilse Sand blandt andet om, hvordan hun selv i sin tid som nybagt sognepræst af en kvindelig præstekollega havde fået denne karakteristik:

- Du ser godt nok noget skrøbelig ud.

Til Kristeligt Dagblad har Ilse Sand tidligere udtalt, at bogen først og fremmest er en hjælp til dem, der er ude af den tangent, hvor man skammer sig for meget:

- Jeg tør være åben om mig selv, og det er rigtig godt for gode relationer. Og jeg har det bedre, sagde Ilse Sand dengang til avisen og tilføjede:

- Det er også derfor, jeg kan tale om min selvusikkerhed uden at tænke, at jeg er den eneste i verden, der kender til det.

Ilse Sand siger aktuelt, at hun ser den psykoterapi, hun har modtaget, som den vigtigste uddannelse til at kunne skrive, som hun gør i dag:

- Uden den tror jeg ikke, mine bøger var blevet originale nok til at nå over på den anden side af jordkloden, siger hun.

Ilse Sand er mor til sønnen Peter og datteren Kirstine og bedstemor til Eva, der er 13 år.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Fire år med Søren Pedersen som chef for køb og salg: Sådan har han klaret det, og dét kan vi forvente os til sommer

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Pernilles midtbybutik havde en fantastisk åbning: Nu bliver det den femte interiørbutik til at lukke siden nytår

Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Erhverv

Ingen revolution i Verdos top i denne omgang: Repræsentantskabet valgte at beholde næsten hele den gamle bestyrelse

Sport For abonnenter

Billeder og cheftrænerens forklaring fra Kristrup, der nu hænger i en tynd tråd: - Vi er for gode til at rykke ned

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Annonce