Annonce
Randers

FN's 17 verdensmål: Randers Arkitektens nye førstesal er skabt af tang, affald, skovbund og gamle vandrør

FN's 17 verdensmål er kommet op på en væg i læringsrummet hos Randers Arkitekten. Kube-billederne kan vendes, og  på bagsiden er der eksempler på, hvor verdensmålene er indbygget i de projekter firmaet har stået for. Foto: Christensen Photography
Randers Arkitekten er blandt de førende indenfor viden og rådgivning om at omsætte verdensmålene fra strategi til praksis i byggerier. Og firmaet har taget sin egen medicin, hvilket kan ses i den nye førstesal i Chr. R.-bygningen, der indvies af Lene Espersen på onsdag.
Annonce

Randers: På onsdag indvies Randers Arkitektens nye førstesal i Chr. R.-bygningen på Vestervold. Ombygningen er skabt med fokus på FN's verdensmål, og dermed har firmaet taget sin egen medicin.

- Vi er med i indspark til regeringen om, hvordan man kan få puttet verdensmålene ind i ny- og ombyggerier, og vi har, i forbindelse med, at vi har inddraget førstesalen på 300 kvadratmeter i vores hus, naturligvis selv brugt verdensmålene, siger arkitekt og indehaver af Randers Arkitekten, Brian Andersen.

Det betyder blandt andet at den nye førstesal er skabt med brug af upcyclet affald, fiskenet, isolering af tang, skovbund og gamle vandrør.

- Og det er de steder, hvor det skulle laves om i forvejen alligevel, at vi har anvendt genbrug, siger Brian Andersen og understreger, at der ikke bare er taget noget eksisterende  ud, der ellers ville kunne holde i mange år, for at kunne være duksen i klasse.

Annonce

Indvies af Lene Espersen

Den officielle åbning sker onsdag 24. juni, og det bliver Lene Espersen, administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, der "klipper snoren".

- Vi mener det alvorligt, når vi siger, at vi tager vores egen medicin. Derfor har vi udviklet, designet og transformeret vores udvidelse af tegnestuen udelukkende efter FN’s 17 Verdensmål og et ønske om maksimal bæredygtighed. Her på tegnestuen handler det ikke bare om, at chefen synes, det er smart at vide noget om verdensmålene. FN’s 17 verdensmål er drivkraften bag vores arkitektur, og derfor har alle arkitekter hos os en Master Class i FN’s verdensmål og bæredygtighed. Der ud over har vi udviklet et reelt, konstruktivt og implementerbart værktøj, som vi arbejder ud fra, når vi tegner fremtidens byggeri og rådgiver vores kunder, siger Brian Andersen.

Han er stolt af det, han og teamet har opnået.

- Man kan sige, at vi i stueetagen havde version 1,0 i verdensmålene, med førstesalen er vi så kommet til version 2,0, siger indehaveren.

FN's 17 verdensmål er kommet op på en væg i læringsrummet hos Randers Arkitekten. Foto: Randers Arkitekten

Når Lene Espersen kommer til byen, skal hun på en rundtur på tegnestuen og høre om implementering af bæredygtighed og verdensmål i byggeriet, og derefter skal hun med ud på en lille tur til et af Randers Arkitektens bæredygtige projekter,  Genbruget i Munkdrup ved Randers.

Der er fuld fart på hos Randers Arkitekten, der i dag tæller 17 ansatte. Firmaet har fået fire gazeller i træk for sin vækst og er dermed udnævnt til at være maraton-gazelle. Og der er en femte gazelle på vej til flokken, lyder det fra Brian Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Karakterer fra vendepunktet i Nørreskoven: Defensiven viste vejen

Randers

Lokal politiker skal overvåge valget i USA: Malte Larsen er observatør i Missouri når amerikanerne stemmer 3. november

Sport For abonnenter

Ude af position og nyt ansvar i forsvaret: Degn vil bruge pragtkamp som afsæt til mere

Annonce