Annonce
Randers

FNs 17 verdensmål var i centrum ved borgmesterens nytårskur

Anders Ladekarl betonede i sit indlæg vigtigheden af, at man har et klart formål med det, man laver. Medarbejdere motiveres af at vide, hvor de er på vej hen og hvorfor. Foto: Annelene Petersen
Jacob Christensen, hvis virksomhed Lifeshelter fremstiller boliger til verdens flygtninge, samt Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl, der er født og vokset op i Randers, gav gode råd til, hvordan man kan gøre en forretning ud af at bidrage til en bedre fremtid for kloden.

Randers: I forbindelse med mandagens møde på virksomheden Makeen Energy, hvori deltog erhvervsminister Simon Kollerup, og hvor temaet var samarbejde om en grøn fremtid mellem stat, kommuner og virksomheder, gjorde borgmester Torben Hansen det klart, at mødet langt fra ville være årets eneste med bæredygtighed på dagsordenen.

Allerede dagen efter holdt han ord, da han havde inviteret kommunens erhvervsledere til nytårskur på musik- og teaterhuset Værket. Også her fyldte FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling nemlig meget i programmet.

- Vi kommer til at ændre vores måde at forbruge på, og derfor vil måden, vi driver forretning på, også nødvendigvis ændre sig, sagde Torben Hansen blandt andet i sin velkomst.

Borgmesteren spåede videre, at netop evnen til at producere bæredygtigt fremover vil være en afgørende konkurrenceparameter.

- Det bliver simpelthen et vilkår for at agere i markedet, og jeg vil gerne understrege, at vi i kommunen altid står parate til at hjælpe jer på vej. Med andre ord vil jeg gerne invitere alle til at være med til at bidrage til et bæredygtigt by- og lokalsamfund, sagde Torben Hansen.

Lifeshelter

Temaet med de 17 verdensmål afspejlede sig også i valget af eftermiddagens to talere. Og som det fremgår andetsteds på siden også i modtageren af erhvervsprisen.

Først på talerstolen var Jakob Christensen, der er stifter af den lokale virksomhed Lifeshelter Aps, som har succes med at producere gode, men primitive boliger, som kan gøre livet lidt mere udholdeligt for flygtninge verden over. Jakob Christensen var blevet bedt om at sige noget om at kombinere humanitært arbejde med at lave forretning.

Han berettede om, hvordan man med Lifeshelters' simple boliger kan give flygtninge i lejre over hele verden et langt mere trygt og værdigt liv, så længe de er nødsaget til at bo i lejren.

- Traditionelt har man opstillet telte til flygtningene. Gode telte, som koster 500 dollars per styk. Vores shelters koster 790 dollars, men holder mange gange længere, isolerer mod både varme og kulde og giver sine beboere mere privatliv, sagde Jacob Christensen.

Annonce

Det rigtige formål

Også det andet indlæg havde humanitært arbejde som tema. Det var lagt i munden på generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl, der talte under overskriften "Når ledelse skal ramme hjertet".

Ladekarl tog udgangspunkt i et nyligt møde i internationalt Røde Kors, hvor 192 lande var repræsenteret.

- Selv i en verden, som mere end nogensinde er præget at splittelse, kunne vi være sammen om et fælles mål. Det kan kun lade sig gøre, fordi vi har et godt, enkelt og let forståeligt fælles formål, nemlig medmenneskelighed.

- Når jeg leder mine 35.000 frivillige i Danmark, kan jeg ikke motivere med løn eller true med fyring. Når de alligevel knokler på, skyldes det det rigtige formål, sagde Anders Ladekarl og tilføjede, at han selvfølgelig godt vidste, at netop Røde Kors' formål nok var blandt de lettere at få folk med på at arbejde for.

Alligevel mente han, at randersvirksomhederne sagtens ville kunne bruge hans erfaringer.

- Masser af forskning viser, at medarbejdere er mest produktive, når de ved, hvor de skal hen og hvorfor. Med andre ord handler det om at kommunikere formålet med virksomheden ud til alle i organisationen, sagde han og tilsluttede sig borgmesterens spådom om, at det vil blive afgørende for succes, om man er med på vognen mod en mere bæredygtig fremtid eller ikke.

Og ved at arbejde mod et af de mange delmål i de 17 verdensmål får man samtidig serveret et medarbejdermotiverende formål, som så blot skal kommunikeres ud.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce