Annonce
Randers

Fnullerfnuggernes verdenshistorie: Lokal gymnasieduo udgiver børnebog

Rasmus Falbe-Hansen, som underviser på Paderup Gymnasium, har sammen med sin tidligere elev Mette Caspersen udgivet en børnebog om historie. Foto: Forlaget Mellemgaard
Rasmus Falbe-Hansen, som er lærer på Paderup Gymnasium, udgiver sammen med sin tidligere elev, Mette Caspersen, en børnebog, der skal motivere børn til at synes, at historie er spændende.

Randers: Kyskhedsbæltet, Napoleon og en astronaut på toilettet.

Umiddelbart tre ting, som har meget lidt med hinanden at gøre, men i en ny bog, "Fnullerfnuggernes historiske ABC", som er skrevet af Rasmus Falbe-Hansen, underviser på Paderup Gymnasium, og illustreret af Mette Caspersen, tidligere elev på Paderup Gymnasium, er det bare nogle af de emner, som læserne kan blive klogere på.

De små nullermænd, der guider børn igennem verdenshistorien, opstod allerede for fem år siden hos historielæreren, da han gav sine børn et hjemmelavet print i julegave med små historier.

- Siden opstod tanken, at det kunne være sjovt, hvis andre også læste det. Jeg synes jo, at historie er vildt spændende, og den begejstring vil jeg gerne dele med mine egne og alle andre børn. Tanken er, at det kan motivere børn til at synes, at historie er spændende, siger Rasmus Falbe-Hansen, som ved siden af jobbet som gymnasielærer har udgivet tre andre børnebøger.

Mette Caspersen, som har bragt støvfolket til live i den nye bog, har til gengæld ingen erfaring fra branchen. Hun er møbeldesigner, men har tidligere arbejdet med visuel og mundtlig formidling samt grafisk design.

- Samarbejdet var lidt en tilfældighed. Jeg kunne huske, at Mette var meget kreativ og ofte sad og tegnede i gymnasiet, så jeg skrev til hende på Facebook og spurgte, om hun ville være med. Det var et wild shot, forklarer Rasmus Falbe-Hansen.

- Det kan være en udfordring at få tegninger til en bog, fordi professionelle tegnere er dyre i drift. Derfor var det vildt fedt, at Mette havde lyst til at prøve det, tilføjer forfatteren.

Bogen udkommer i maj.

En lærer og tidligere elev på Paderup Gymnasium har sammen udgivet bogen "Fnullerfnuggernes historiske ABC, hvor et støvfolk blandt andet fortæller om kyskhedsbælter, zeppelinere og tanks, mens der også er muligt at møde Napoleon, Xerxes og Richard Løvehjerte. Foto: Mette Caspersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Torsdagens færdselulykke ved Harridslev: 28-årig motorcyklist ramt af 57-årig bilist

Annonce