Annonce
Randers

FOA: Penge er ikke nok - faglighed er nødvendigt

De episoder, som en tv-udsendelse viser fra blandt andet Huset Nyvang, kan forebygges med tilstrækkelige bevillinger og høj faglighed, lyder det fra den lokale afdeling af fagforbundet FOA. Arkivfoto: Annelene Petersen
Politikere, ledelse og de enkelte medarbejdere har ansvaret for kulturen på den enkelte arbejdsplads i ældresektoren, fastslår næstformanden i den lokale afdeling af FOA. Opgaveløsningen skal bære præg af åbenhed og vilje til at sætte fokus på fagligheden - hver dag.
Annonce

Randers: Tilstrækkelige ressourcer er en nødvendighed - men kan ikke stå alene, når det gælder om at undgå, at situationer som dem, der beskrives i en TV2-dokumentar om forholdene på blandt andet Huset Nyvang i Randers, opstår.

Det fastslår Lotte Helbo Kristiansen, der er næstformand i social- og sundhedssektoren i den lokale afdeling af Fagforbundet FOA.

Det handler nemlig i høj grad også om faglighed på arbejdspladsen, understreger hun.

- Bemandingen skal være i orden, det er klart. Der skal være den nødvendige tid til borgeren. Jeg har lige været ude på en arbejdsplads, hvor der er to ansatte til 14 beboere om aftenen. Det er en lav bemanding. Politikerne skal tage stilling, for det handler om flere midler til området, siger Lotte Helbo Kristiansen.

- Men det handler i høj grad også om at turde italesætte fagligheden på den enkelte arbejdsplads. Alle skal tage ansvar for, at kerneopgaven, at tage hånd om borgerne, løses med høj faglighed. Fagligheden skal være en del af dagligdagen, og man skal være nysgerrig overfor, hvordan ens kolleger løser opgaverne, og ikke acceptere ting, man ikke kan stå inde for.

Annonce

Kulturen er vigtig

Lotte Helbo Kristiansen understreger generelt, at der kan blive skabt en kultur på en arbejdsplads, hvis en eller flere ansatte ikke håndterer opgaverne på en ordentlig måde, uden at kolleger reagerer og forsøger at få det stoppet, men i stedet bliver medløbere.


Fagligheden skal være en del af dagligdagen og man skal være nysgerrig overfor, hvordan ens kolleger løser opgaverne, og ikke acceptere ting, man ikke kan stå inde for

Lotte Helbo Kristiansen


Det kan forebygges ved, at der på arbejdspladsen er en fast praksis for at drøfte opgaverne i løbet af arbejdsdagen.

- Der skal være rum til at holde små møder og snakke om, hvordan de enkelte opgaver løses. De ansatte kommer med deres faglighed og deres personlige kompetencer, og man skal være nysgerrig i forhold til, hvordan andre håndterer tingene.

- Det er naturligvis også meget vigtigt, at ledelsen er nærværende og har føling med hvad der foregår.

Annonce

Nej til overvågning

Samarbejdet med de pårørende er også vigtigt.

- Det kan være meget svært, for de har jo mistet en pårørende, siger Lotte Helbo Kristiansen og henviser til, at demente ofte ændrer sig på mange områder, både når det gælder personlighed og adfærd.

- De ansatte ser måske nogle andre ting end de pårørende gør.

FOA går ikke ind for, at der bruges skjult overvågning, da dette er ulovligt. Ansatte skal kunne gå på arbejde uden frygt for at blive overvåget.

- Det er vigtigt at værne om tilliden mellem personale og pårørende, for det er grundlaget for at løse opgaven, siger Rikke Helbo Kristiansen.

Annonce

Stik mod anbefalingerne

Lige nu er det svært at få alle ledige stillinger besat med fagligt kompetent personale, fordi kommunerne ikke kan tiltrække uddannet arbejdskraft. Det betyder, at der ansættes flere ufaglærte, hvilket er stik imod de anbefalinger, FOA kommer med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Arbejdsløs journalist

Annonce