Annonce
Randers

Fodbold, koncerter, film og underholdning under åben himmel: Arena Randers byder på en månedlang folkefest

Til sommer bliver der igen fodboldfest i Randers - i år flytter det dog til parkeringspladsen ved Arena Randers.  Foto: Annelene Petersen
Hele byen er inviteret med, når Arena Randers fejrer genåbningen af Randers med EM-fodbold, koncerter, comedy og underholdning for børn, så byen igen summer af liv, glæde og fællesskab.

Randers: Når EM i fodbold fløjtes i gang 11. juni, bliver det samtidig startskuddet til en folkefest for hele Randers på parkeringspladsen foran Arena Randers. Genåbningen efter coronakrisen skal fejres med en måned proppet med arrangementer under navet "Randers Åbner Op".

Folkefesten begynder, når borgmester Torben Hansen officielt åbner pladsen 12. juni klokken 16.30 inden Danmarks første EM-kamp mod Finland, der vises på storskærm.

Han glæder sig til at få lov til at byde velkommen til en måneds festligheder, som bliver det første store arrangement omkring den nye Arena Randers:

Annonce

- Det er en rigtig god nyhed. Vores nye, store, flotte arena står klar til at gøre sommeren til en tid med fællesskab og gode og corona-sikre oplevelser, og ikke mindst er det en kærkommen mulighed for sammen at opleve EM-fodbold, fortæller borgmesteren.

Byen i centrum

Fodboldfesten fortsætter med fremvisning af de fleste slutrundekampe i løbet af EM-perioden. Udover stort set alle EM-kampe på storskærm vil der være masser af arrangementer, så hele byen kan fejre en velkommen genåbning af Randers med underholdning, mad og drikke i topklasse. 'Randers Åbner Op' er arrangeret i samarbejde med eventfirmaet Furturelive.

Direktør for Arena Randers, Gitte Nørgaard, glæder sig til endelig at få lov til bruge Arena Randers til noget af det, som den er bygget til - nemlig at skabe aktiviteter. På grund af coronakrisen blev Arena Randers aldrig officielt indviet og de planlagte åbningsaktiviteter blev aflyst. 'Randers Åbner Op' er dog ikke en markering af Arena Randers men en markering af genåbningen af hele Randers efter nedlukningen.

- Arena Randers er et stærkt aktivitetshus, som med sin centrale placering vil skabe mange typer af oplevelser for børn, unge og voksne. Vi glæder os til juni. Det bliver en fest, og vi glæder os til arenaens første store arrangement, fortæller hun.

Annonce

Underholdning for store og små

Når der ikke vises fodbold, vil der være en lang række kulturelle arrangementer på en centralt placeret scene. Pladsen åbner 11. juni, hvor Queen Machine har lovet at give en koncert ud over det sædvanlige.

Derudover kan man opleve Sko/Torp + Sanne Salomonsen, Kato + Halberg & Friends og ikke mindst Dodo & The Dodos, der sætter musikalsk punktum for genåbningsfesten.

Udover fodbold og musik byder 'Randers Åbner Op' på en række danske komikere som Andreas Bo, Simon Talbot og Lars Hjortshøj.

Der er popcorn og tæppehygge på programmet til open air-filmfremvisninger af Anders Matthesens 'Ternet Ninja' og Thomas Vinterbergs Oscarnominerede 'Druk'.

Underholdning for de mindste bliver der også sørget for, når nogle af de mest kendte Ramasjangkarakterer skaber familiestemning ved Arena Randers om eftermiddagen.

Børnene kan blandt andet glæde sig til at lege med Motor Mille og Hr. Skæg fra Ramasjang, blive klogere på verden med Sebastian Klein og synge og danse med børne-MGP.

Annonce

Coronasikker fejring

Pladsen bliver hegnet ind, så der på alle tidspunkter er styr på, hvor mange mennesker der er på pladsen. Publikum køber billet via en billetportal, hvor de også vælger deres siddeplads. På den måde bliver publikum registreret - også i forhold til en eventuel smitteopsporing.

Hegnet vil også have den funktion, at ingen kan kigge ind, så folk af sikkerhedsmæssige grunde ikke forsamles udenfor.

Efter hvert arrangement tømmes pladsen, så stolene kan sprittes af. Toiletter vil løbende gennem hele dagen rengøres og afsprittes.

Kristian Gislason, initiativtager til 'Randers Åbner Op' og direktør for Futurelive, fortæller desuden, at sikkerheden vil være i top og afspejle de til enhver tid gældende retningslinjer fra myndighederne. Så kan publikum nyde arrangementerne, mens de ved, at der bliver taget hånd om dem og sikkerheden.

Billetsalget til 'Randers Åbner Op' går i luften torsdag 22. april kl. 10.00, og billetpriserne varierer afhængig af arrangementstype.

Det officielle program kan findes på www.randersaabnerop.dk, hvorfra der også kan købes billetter. Siden åbner torsdag 22. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Skyder historie om Tosin-salg ned: Søren P vil have profilerne med ud i Europa

Annonce