Annonce
Sport

Fodboldfest med gamle landsholdsstjerner i Hørning

Martin Jørgensen er en af de 16 tidligere landsholdspillere, der skal spille opvisningskamp mod Hørning GF fredag kl. 18.30. Arkivfoto: Henning Bagger

Martin Jørgensen, Michael Gravgaard og Mikkel Beckmann er blot nogle af de gamle landsholdsspillere, der fredag aften gæster Hørning stadion med DBU's Old Boys-landshold for at markere Hørning GF's 150 års jubilæum.

Hørning: Der bliver tætpakket på Hørning Stadion fredag aften, hvor der er inviteret til fodboldkamp.

Mere end 600 billetter er allerede solgt - heraf to tredjedele til byens egne indbyggere. Det er heller ikke hvem som helst, det lokale Serie 3-hold tørner sammen med.

I anledning af Hørning GF's 150 års jubilæum lægger DBU's Old Boys-landshold et smut forbi byen med de 300 indbyggere. Og det er med en række velkendte navne i truppen og på trænerbænken.

I klubben er de ovenud tilfredse med, at det er lykkedes at lokke de gamle landsholdsspillere til byen i anledningen af jubilæet, som for en aften kan tredoble indbyggertallet.

- På forhånd var succeskriteriet at sælge 6-700 billetter. Men når vi nu allerede har solgt det antal på forhånd, satser vi på, at der kommer mellem 800 til 1000 tilskuere, fortæller Stefan Jørgensen, bestyrelsesmedlem i Hørning GF og spiller på serie 3-holdet, der håber på en festlig aften.

- Vi skal først og fremmest holde en fodboldfest for byen og klubben for at fejre vores 150 års jubilæum. Men det handler også om, at vi for en gangs skyld kan sætte klubben og byen på landkortet. Der kommer jo en pokkers masse mennesker udefra, som måske kommer til Hørning for første gang. Det er en god måde at gøre opmærksom på os selv, og det vi kan - som blandt andet er at stable sådan nogle store arrangementer på benene.

DBU's Old Boys-landshold

Holdet består af en bruttotrup på cirka 50 spillere, der alle har spillet på A-landsholdet, eller som minimum har optrådt for ligalandsholdet eller spillet rigtig mange U21-landskampe.Old Boys-landsholdets trup mod Hørning GF:

Martin S. Jensen (G)

Kaj Stefansen (G)

Allan K. Jepsen

Steen Nedergaard

Michael Gravgaard

Christian Duus Petersen

Henrik "Mini" Rasmussen

Martin Jørgensen

Stig Tøftning

Palle Sørensen

Hans Henrik Andreasen

Mikkel Beckmann

Peter Graulund

Tommy Bechmann

Kasper Dalgas

Jeppe Tengbjerg

Træner: Per Andersen

Teknisk Direktør: Sepp Piontek

Økonomisk gevinst

Dengang tilbage i det 19. århundrede lå det ikke ligefrem i kortene, at Hørning GF skulle fejre 150 års jubilæum med en fodboldkamp.

Klubben blev nemlig grundlagt som en gymnastik- og skytteforening. Noget der var vældigt populært ovenpå Slaget ved Dybbøl.

Sidenhen er skyttedelen faldet fra, og de seneste mange, mange år har fodbolden været omdrejningspunktet i foreningen.

Alt i alt kan Hørning GF i dag mønstre to hold på seniorniveau, et ungdomshold og to old boys-hold - og det er i en by med godt og vel 300 indbyggere.

Besøget af DBU's Old Boys-landshold skal heller ikke kun være en oplevelse til scrapbogen for publikum og spillere. Det skal også være med til at sikre klubben fremadrettet.

- Sådan et arrrangement med DBU's Old Boys-landshold genererer altid et overskud, der vil gøre sig godt i klubben i mange år fremover. Der er jo en del andre udgifter forbundet med sådan noget klubarbejde, så det kommer til at dække godt ind der samt i vores ungdoms- og seniorafdeling, siger Stefan Jørgensen.

Annonce

Undgå øretæve

Det bliver årets første kamp for Old Boys-landsholdet, som i sidste sæson rundbarberede samtlige lokale klubber, de mødte, med tenniscifre plus det løse.

I Hørning GF har de da heller ingen forhåbninger om nogen form for sportslig overraskelse, men i håbet om at skabe en form for spænding for tilskuerne sætter de deres lid til, at de med en gennemsnitsalder på cirka 24 år kan ryste de pensionerede landsholdsspillere en smule.

- Internt arbejder vi med en målsætning om at tabe med mindre end seks mål. Der er ikke meget ved at købe billet for at se Martin Jørgensen drible fra midterforsvaret og score 13 mål. De vandt jo nogle af kampene sidste år med 12-13 stykker, men vi har et ungt hold, så løbemæssigt burde vi kunne følge med - om det også gælder på det tekniske niveau, har jeg så min tvivl omkring, griner Stefan Jørgensen, som selv ser frem til at møde den tidligere Fiorentina-spiller.

- Jeg glæder mig særligt til at spille overfor Martin Jørgensen. Det bliver en oplevelse. Han har 102 landskampe på bagen, og så vil han gerne komme til Hørning Stadion. Det må man bare tage hatten af for.

Spillerne løber på banen til kampstart kl. 18.30.

Annonce
Randers For abonnenter

Sur smiley og 5000 kroner i bøde til burgerbar: Sorte, skimmellignende belægninger i flere køleenheder

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Nu er der et nyt sødt monster i byen: Linn er klar til at servere lokalt og hygiejnisk slik online og til afhentning

Randers For abonnenter

Lokalt legetøjseventyr står på skuldrene af giganter: - Vi vil have kunderne til at få mere ud af legen og af alt det legetøj, de allerede har

Randers

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Randers For abonnenter

Mark fra Randers rejste ud i verden for at skabe noget stort - i dag forsyner han afrikanske landsbyer med strøm  fra små soldrevne elværker

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Randers FC For abonnenter

Randers FC-lejren skoser manglende skarphed i tabt medaljeslag: - På ingen måde et dårligere hold end Brøndby

Norddjurs

Leif Lahn vil ikke være borgmesterkandidat: - Jeg har det supergodt på Christiansborg, hvor jeg kæmper for Djursland

Kultur

Filmen Hvidstengruppen 2 - De efterladte landede søndag i Randers: Skuespillere og pårørende besøgte grave og gik til gallapremiere

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Randers

Lokummer til eksamen: To ud af fem elever dumper toiletter på Randers-skoler

Randers For abonnenter

Embedsmænd får på puklen af investor: Anklager Randers Kommune for urent trav

Kultur

Se rød løber-fotos: Næsten 300 var til gallapremiere på den nye Hvidstengruppe-film

Annonce