Annonce
Fodbold

Fodboldoverblik: Helsted styrer mod overlevelse i Jyllandsserien

Helsted vandt for femte gang i træk hjemme på Quickpot Park. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen
Mens Helsted har kurs mod en ny sæson i Jyllandsserien, er der mørke skyer over Vorup. Randers Freja lukkede forårssæsonen med et nederlag, mens Vivild risikerer at skulle mod et Serie 2-hold for at overleve i Serie 1.

Randers: Helsted vandt for femte gang i træk hjemme på Quickpot Park lørdag eftermiddag og hænger på i kampen for at undgå nedrykning til Serie 1.

Randrusianerne vandt 2-1 over rækkens absolutte bundhold fra Morsø, men det var først efter pausen, at hjemmeholdet kom på tavlen.

Kort inde i anden halvleg scorede Magnus Ødum, og 25 minutter senere øgede Nicklas Mahler føringen.

Gæsterne blev ramt af tre advarsler efter pausen, men de var alligevel tæt på et overraskende comeback i slutminutterne. Et reduceringsmål kort før tid blev dog fulgt op med et brændt straffespark i kampens overtid, som sendte tre point til Helsted.

Randrusianerne har kun et enkelt point op til Aalborg Chang på den rigtige side af nedrykningsstregen, og lige netop nordjyderne venter først hjemme og dernæst ude i sæsonens to sidste kampe.

Lørdag vandt Aalborg Chang-mandskabet deres kamp i Vorup med 4-1.

Nordjyderne kom allerede foran efter fem minutter på Ulvehøj, men selvom Nicklas Andie Nielsen fik udlignet midtvejs i første halvleg, var det gæsternes Jonas Pedersen, der løb med opmærksomheden.

Chang-spilleren scorede alle fire mål for gæsterne, og nederlaget efterlader Vorup med stor risiko for at rykke ned i Serie 1. Randrusianerne har kun en enkelt kamp tilbage på udebane mod VSK Aarhus, der ligger nummer to.

Annonce

Sluttede med nederlag

Randers Freja spillede lørdag eftermiddag forårets sidste kamp i Jyllandsserien på udebane mod Skjold Sæby, og det endte med en 2-1-sejr til hjemmeholdet, som dermed rykker op i Danmarksserien.

Kort før pausen kom Sæby foran, men få minutter efter pausesnakken fik Frejas Mathias Ibsen udlignet hjemmeholdets føring.

Fornøjelsen varede dog kun i tre minutter, inden hjemmeholdet scorede kampens sidste mål på et straffespark.

Nederlaget betyder, at Randers Freja ender sæsonen på en fjerdeplads i Jyllandsserien 1 med 21 point efter 14 kampe.

Nedrykning truer

I Serie 1 mødte Vivild lørdag eftermiddag Kvik/Aalestrup, men på trods af en 2-1-føring langt inde i kampen, måtte holdet fra Djursland nøjes med ét point, som betyder, at de risikerer at skulle møde et Serie 2-hold i en kamp for at overleve i Serie 1.

- Det var en stor streg i regningen. Det er tredje gang i de sidste fire kampe, at vi smider to point inden for de sidste fem minutter. De har to skud inden for rammen, og dem scorer de på, men vi kommer også for langt tilbage og er ikke konsekvente nok, fortæller Vivild-cheftræner Michael Blom.

Vivild er ét point efter Kolind/Perstrup, der ligger til en ny sæson på fjerdepladsen, men det kan der blive lavet om på i næste weekend, hvor nyoprykkede Dronningborg skal til Kolind/Perstrup, mens Vivild skal en tur til Kristrup i sidste spillerunde.

Casper Moltke og Sebastian Stær scorede målene for Vivild i lørdagens uafgjorte kamp.

- Vi er maksimalt pressede nu, men omvendt kan vi selv afgøre det med en sejr i Kristrup, og det har vi også planer om. Hvis vi vinder den kamp, er vi sikre på ikke at blive den dårligste fem’er i de seks Serie 1-puljer, som skal ud og spille om overlevelse, så Lasse (Mogensen, Kristrup-træner, red.) skal ikke regne med at få noget foræret, lyder det fra Vivild-træneren.

I Danmarksserien tabte FC Djursland lørdag 2-0 på udebane til VSK Århus, men Vatanspor tabte samtidigt 3-2 i Holstebro, og dermed klarede djurslændingene frisag i bunden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Malerfirma hyrede coach til at hjælpe sig gennem fusion: - Vi stod med 38 medarbejdere, der havde vidt forskellige måder at gøre tingene på

Annonce