Annonce
Randers

Fokus på det hele menneske

Som psykomotorisk terapeut har Lærke Holst fundet sin rette hylde, føler hun, der tidligere var uddannet som sygeplejerske. Foto: Lars Rasborg

Lærke Holst har valgt at bygge en uddannelse som psykomotorisk terapeut ovenpå sin sygeplejerskeuddannelse, fordi hun ønskede en bredere palette af redskaber og metoder. Nu har hun fundet sin rette hylde på Randers Sundhedscenter.

Randers: - Jeg synes, at det er vildt spændende, hvordan jeg med små og simple principper kan ændre nogle store ting for den enkelte. Det kan fx handle om angst- eller søvnproblematikker, hvor jeg kan træne nogle konkrete øvelser med den enkelte, der kan give dem nogle handlemuligheder og få hverdagen til at hænge bedre sammen, fortæller 38-årige Lærke Holst. Hun er oprindelig uddannet sygeplejerske i 2003, men valgte efter mange overvejelser at sige sit job op og søge ind på VIA Psykomotorikuddannelsen i Randers. I 2016 fik hun eksamensbeviset som psykomotorisk terapeut i hånden, og nu arbejder hun på Randers Sundhedscenter.

Annonce

Metoder til at mestre livet

- Jeg har en større faglig glæde nu, fordi der er mere fokus på krop og psyke som en helhed, og jeg har en bredere palette af redskaber at sætte i spil. Det gør mig glad at se, at jeg kan hjælpe folk til mere ro og nærvær og hjælpe dem til at tage skridtene i den rigtige retning i forhold til at kunne mestre deres liv og dagligdag, forklarer Lærke. På Randers Sundhedscenter har hun blandt andet arbejdet med rehabilitering af kræftpatienter, som hun har haft i individuelle forløb.

Ven med din krop

Lærke fortæller, at det for mange, efter et langt sygdomsforløb, handler om at blive gode venner med deres krop igen. Har man fx fået fjernet et bryst på grund af kræft, handler det både om at acceptere den nye krop og lære at lære at tackle bekymringerne for fremtiden og eventuelle tilbagefald. - Det jeg blandt andet kan hjælpe med er afspændingsteknikker til at slappe af og få ro på tankemylderet. Desuden kan den manuelle, fysiske behandling med tryk og berøring hjælpe til accept og fornemmelse for kroppen og det område, der er blevet opereret, forklarer Lærke.

Forstå signalerne

Hun arbejder også med forskellige hold, hvor borgere er henvist på grund af fx stress eller smerteproblematikker. - Det er forskelligt, hvad folk kommer med, men fællesnævneren er, at de har brug for at få kontakt til deres krop og mærke og forstå de signaler, den sender. Den øgede kropsbevidsthed er med til at give nye handlemuligheder. Derfor arbejder vi også både med faglige oplæg og praktiske øvelser, der rummer både bevægelse, puls, afspænding, nærværstræning og refleksion, siger Lærke.Der er pt. ansat fire psykomotoriske terapeuter på Randers Sundhedscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Lyt her: Bisonmanden brød sammen - jeg er ikke kommet ovenpå endnu

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce