Annonce
Østjylland

Fokus på Jyllands største fodboldklub: DR1 sender live fra Lyseng i to en halv time

I 2018 mødte Lyseng senest Hobro, der på det tidspunkt spillede i Superligaen. Det blev til et 1-2 nederlag efter forlænget spilletid. Nu skal Danmarksserieholdet igen møde Hobro, og det sker med fuld opmærksomhed på DR1. Foto: Flemming Krogh
Når IF Lysengs seriehold møder Hobros 1. divisionshold i fodboldens pokalturnering, sætter DR1 alle sejl til med to en halv times direkte tv og fokus på Højbjerg-klubben.
Annonce

AARHUS: Det er sjældent, at public service kanalen DR1 sender dikrete i næsten to en halv time og sætter alle sejl til med reportere fra en lille fodboldklub, der frister tilværelsen i serierækkerne. Men det sker onsdag.

Her laver DR1s sportsredaktion en portrætudsendelse - live - om IF Lyseng i Højbjerg, der er Jyllands og Aarhus' største fodboldklub med godt 1.200 medlemmer. Omdrejningspunktet er, at Lyseng i pokalturneringen møder Hobros 1. divisionshold. Den direkte udsendelse begynder klokken 16.15 og ruller frem til DR Nyhederne 18.30.

Når kampen kan vises på landsdækkende tv, skyldes det en aftale mellem DR og NENT Group, der har rettighederne til pokalturneringen eller Sydbank Pokalen, som den officielt hedder. Aftalen er indgået for fire sæsoner fra efteråret 2020 til og med sæsonen 2023-2024.

DR bruger kampen som anledning til at komme rundt og fortælle historier om klubberne i Danmark, lyder det fra public service kanalen. Først klubben i Danmarksserien.

- Pokalturneringen passer perfekt med DRs mål om at samle befolkningen på tværs af geografi, køn, alder og uddannelse. Vi vil bruge den som anledning til at komme rundt og fortælle historier om det fantastiske liv, der er omkring klubberne i Danmark. Ikke bare i de store, kendte klubber, men overalt i landet. Det er også udgangspunktet for vores dækning af kampen på onsdag, hvor vi går tæt på serieklubben Lyseng, siger underdirektør i DR, Anders Kern Boje.

IF Lyseng Fodbold er en traditionsrig, lokal klub, hvor der både er plads til elite og bredde - og det er begrundelsen for, at DR sætter det helt store apparat op med reporter Josephine Høgh og kommentator Andreas Kraul, der før Danmarks Landskamp mod Belgien tager turen til Højbjerg.

Annonce

Traditionsrig klub for bredde og elite

Klubben er med sine over 1.200 medlemmer blandt de største i Danmark og er kendt for sit gode miljø, der bygger på en grundholdning om, at uanset om man har høje ambitioner eller blot spiller for hyggens skyld, er man lige velkommen.

- Der er således masser af gode historier at fortælle fra Lyseng, og det gør vi på DRs forskellige platforme både i timerne inden kampen fløjtes i gang og i forbindelse med, at vi sender kampen, siger Anders Kern Boje.

Annonce

Fokus på klubbens personligheder

Ifølge DR er en af hemmelighederne bag klubbens succes er, at den får de unge spillere til at træne de yngste. Det vil sige, at grupper af 14-15-årige drenge og piger tager sig af klubbens mindste uden voksenindblanding.

Sammenholdet og kammeratskabet er også et kendetegn for Lyseng. For eksempel har en gruppe modne mænd deres eget Lyseng-hold, FC Prostata. De har alle det til fælles, at de har været og/eller er ramt af prostatakræft.

Og som i alle klubber er der også ildsjælene. Niller på 71 år er en af dem. Han har været holdleder for Lysengs førstehold i 30 år. Anette er en anden ildsjæl. Hun er klubbens blæksprutte og koordineringsmutter, når det gælder logistisk og banefordeling. Anette klarer det hele og kridter også banerne op, skriver DR.

Annonce

Tre stjerner fra Lysengs ungdom

Lysende stjerner har IF Lyseng også avlet. Blandt dem er FCKerne Viktor Fischer og Jens Stage samt La Liga-spilleren Jens Jønsson, som alle spillede ungdomsfodbold i klubben.

Pokaldækningen finder sted på både DR1, P4 og dr.dk, og Lyseng har i øvrigt tidligere gjort det udmærket i pokalturneringen mod både AC Horsens og Hobro, der dengang spillede i Superligaen. Mod AC Horsens blev det i 2016 til 1-1 i ordinær tid - men et 1-4 nederlag efter forlænget spilletid. Efter forlænget spilletid mod Hobro i 2018 endte resultatet 2-1 til Hobro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce