x
Annonce
Læserbrev

Fokuseret erhvervshjælp

Læserbrev: Konservative i Randers har mandag talt med nogle af de måske hårdest ramte brancher - restauranter, butikker, caféer og lignende. Alle de små erhvervsdrivende i Randers. De, jeg har talt med, taber mange penge dag for dag på nedlukningen af Danmark.

Konservative foreslår Randers Byråd, at kommunen indstiller stadeafgifter og lignende afgifter, som vi pålægger erhvervene. Uden indtægter er der ikke råd til at betale regninger. Vi vil bede forvaltningen redegøre for, hvilke afgifter der i øvrigt opkræves fra erhvervene, og så vil vi vurdere, hvilke der ikke bør være nødvendige i disse tider.

Dette tiltag kommer oven i Konservatives forslag om at tilbagerulle dækningsafgiften, særskatten, for erhvervslivet i Randers.

Vi håber, at resten af byrådet forstår vigtigheden af, at vi også har små erhvervsdrivende i Randers efter coronakrisen. Det er de små erhvervsdrivende, der skaber en masse liv i byerne i Randers Kommune, og de giver et varieret og spændende udbud af varer og ydelser til randrusianerne og alle dem, som kommer til Randers Kommune for at handle.

Konservative bakker i øvrigt 100 procent op om øvrige tiltag, som kommunen allerede er ved at implementere.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Sandsynligvis var der mange, der følte en vis lettelse, da statsminister Mette Frederiksen mandag aften meddelte, at landets vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin kan genåbne onsdag efter påske, hvis ellers vi fortsat kan opføre os fornuftigt. Mange småbørnsfamilier har været hårdt spændt for på det seneste, og mange hjemmearbejdende forældre har brug for den arbejdsro, der følger med regeringens beslutning om at befri dem for at drive hjemmeskole og passe egne arbejdsopgaver samtidig. Det giver god mening at genåbne Danmark på den måde, regeringen har valgt, men indbygget i regeringens valg ligger også fravalg af genåbning på mange andre måder. Selv om vuggestuer og børnehaver samt skolernes yngste klassetrin genåbner lige om lidt, vil vi fortsat leve i et samfund, der er mere lukket, end vi har oplevet det i generationer, og det vil fortsat sætte os alle på prøve. Store dele af detailleddet i dansk erhvervsliv vil fortsat være lukket i mindst en måned. De ældste elever i skolerne vil fortsat være hjemsendt og får aflyst deres afgangseksamen og overført deres årskarakter som eksamenskarakter. Danmarks grænser vil fortsat være lukkede. Sommerferien og hele sommeren vil sandsynligvis blive anderledes, end vi havde forestillet os. Der vil fortsat være forbud mod større forsamlinger - såsom folkemøder, festivaler og festuger a la den i Randers. Coronakrisen er ikke lige ved at være forbi. Om ikke før gik det måske op for mange af os, da statsministeren mandag aften forlængede forbuddet mod større forsamlinger sommeren over. Horisonten hedder ikke længere 2. påskedag - hvis vi da ellers havde håbet på det. Nu hedder den 1. september, måske. Sandsynligvis hedder den en dato, der ligger langt senere. Det bliver en lang sej kamp at komme fri af coronaens kløer, og vi får som lokalbefolkning, nation og verdenssamfund brug at stå sammen og blive ved med at følge vores nye og fornuftige leveregler i mange måneder endnu. Vi lærer at stå sammen, og det er godt for verden, selv om prisen er for høj.

Randers

31-årig havde hash i underbukserne

Annonce