Annonce
Randers

Folk spærrede øjnene op en ekstra gang: Lyserød, øh, nej, orange elefant på vejen

Måtte forleden standse for tværgående trafik, lyder det fra en læser, der sendte dette sjove billede ind til redaktionen. Foto: Anna Margrethe Beck
Folk grinede, filmede og blev slet ikke sure over ventetiden, da en orange elefant skulle bakses ind i baggården til løbeklubben Vi Løber i Randers i Jernbanegade forleden. Det spraymalede dyr er venligst udlånt af Randers Regnskov til løberne, der er ret synlige i bybilledet i deres orangefarvede løbetrøjer.
Annonce

Randers: Nogle må have gnedet sig i øjnene, blinket uforstående et par gange og tabt kæben forleden, da en lyserød, øh, undskyld, en orange elefant blev bakset ind i en baggård ved Jernbanegade.

En læser, Anna Margrethe Beck, sendte avisen billedet, og man kan levende forestille sig, at trafikanter, der måtte holde tilbage et stykke tid, har hygget sig med synet.

Det forklarer Lone Fogsgaard Rasmussen, stifter af løbeklubben Vi Løber i Randers, da også.

- De medarbejdere fra Randers Regnskov, der kom med elefanten sagde, at folk grinede, filmede og slet ikke var sure over den korte ventetid, da elefanten blev fragtet ind i vores baggaard. Men da de skulle ud igen, uden elefant, var der straks sure miner i trafikken, lyder det fra Lone Fogsgaard Rasmussen.

Det er et par af hendes løbekammerater, der fik ideen til at låne elefanten, som jo er klædt i løbeklubbens farve.

- De tog kontakt til en, de kendte hos Randers Regnskov, og vedkommende fik lov af direktøren til at låne elefanten ud til os. Regnskoven har haft den stående udenfor i efterårsferien, de havde malet den orange og den spiste orange græskar, som lå ved dens snabel. Og så har et par løbere hos os fået den sjove ide, at vi kunne have den stående i baggården. Randers Regnskov skal dog have den tilbage igen til næste efterårsferie, siger Lone Fogsgaard Rasmussen, der har fået at vide, at elefanten er "hundedyr" og fremstillet ude i Østen, så løberne vil passe godt på den.

Annonce

Har to elefanter

Og det er ganske rigtig dyrt blikfang, som Henrik Herold, direktør i Randers Regnskov har fået fremstillet for nogle år siden. De to elefanter, som regnskoven har, har kostet 100.000 kroner.

Elefant udlån. Her er Øllefanten på plads i baggården ved Dansk Fitness Randers, hvor løbeklubben Vi Løber i Randers har lånt den, indtil det bliver Halloween i 2021. Foto: Lone Fogsgaard Rasmussen

- Og medarbejderen syntes jo, jeg var godt tosset, men de elefanter har tjent sig selv hjem mange gange i smil, siger Henrik Herold, som synes at det er en god måde at samarbejde på, ved at låne elefanterne ud.

De to fullsize-hanelefanter har da også vakt opsigt rundt om i Danmark. Der har været en elefant med til naturmøde i Nordjylland, og da den skulle fragtes hjem igen til Randers, stående på en trailer, blev det politianmeldt, at der kørte en rigtig elefant på vejen.

- Det er da hyggeligt, at sådan noget kan ske, lyder det med et grin fra Herold.

Der har også været en elefant med til Folkemøde på Bornholm, ligesom Fabrikken ved Hvidemøllevej lånte en elefant som vartegn. Her blev den stjålet af fulde studenter, der formåede at rykke den halvandet tons tunge plastik-elefant 100-200 meter, inden den blev for tung.

Nu står den ene elefant altså i baggården ved Dansk Fitness Randers, hvor den indtil videre er døbt Øllefant. Meningen er at den skal hedde noget mere, og det er der en konkurrence i gang om på Vi Løber i Randers' Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Alle har brug for omsorg og nærhed

Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Randers

Dagens lokale coronatal: Faldende smittetryk i alle fem kommuner

Annonce