Annonce
Østjylland

Folkefest på Tangkrogen aflyst: Corona-epidemien rammer Århus Kræmmermarked

Der bliver formentlig ingen gode handler på tangkrogen i år. Århus Kræmmermarked er nemlig blevet aflyst. Foto: Flemming Krogh
Der bliver ingen mulighed for at gøre en god handel på det årlige store kræmmermarked på Tangkrogen. Kræmmermarkedschefen har netop meddelt, at arrangementet er aflyst.

AARHUS: En af de årligt tilbagevendende århusianske publikumsmagneter bliver ikke til noget i år. Århus Kræmmermarked har netop meddelt, at arrangementet er aflyst.

- Efter at have gennemført Lions kræmmermarked i over 30 år, er det utroligt trist, at vi må meddele vores trofaste kræmmere, leverandører og publikum, at der bliver ingen kræmmermarked på Tangkrogen i år, forklarer kræmmermarkedschef Preben Hingeberg.

Han er utrolig ked af aflysningen på markedet, der traditionelt trækker op mod 35.000 til Tangkrogen i Kristi himmelfarstferien.

- Men som Lions, der hjælper svage medborgere både her og ude vi verden, ved vi, hvad virussygdomme kan medføre og bakker derfor op om tiltag, der kan hindre Corona virussen i at spredes.

Det er utroligt trist, at vi der ikke bliver på Tangkrogen i år, lyder det fra kræmmermarkedschef Preben Hingeberg. Foto: Hans Petersen

Undskyld til kunstnere og leverandører

Århus Stiftstidende talte med Preben Hingeberg mandag, hvor han fortalte at Århus Kræmmermarked var i et stort dilemma. Allerede på det tidspunkt mente han, at det rigtige var at aflyse markedet. Problemet var bare på det tidspunkt, at en aflysning ville koste et stort beløb, eftersom Århus Kræmmermarked så ville hænge på aftaler, der for længst var indgået med kunstnere og leverandører. Den del er der nu kommet styr på.

- Vi har foreløbig lavet aftaler med alle leverandører og kunstnere med undtagelse af to at der er tale om force majeure og så hæfter vi ikke for de indgåede kontrakter. Det betyder, at vi nu har råd til at aflyse, forklarer Preben Hingeberg, der på efterfølgende har beklaget over for både kunstnere og leverandører.

- Men der kommer jo et kræmmermarked på et senere tidspunkt, og så får vi brug for at hyre dem igen.

Annonce

Håber på marked senere på året

Lions Aarhus Kræmmermarked går nu i gang med at undersøge om markedet kan gennemføres senere på året, eventuelt i mindre eller anden form. Det er dog meget op ad bakke, da det i så fald ramler ind i mange andre aktiviteter.

- Men det bliver kun med kræmmere, ingen underholdning, som vi normalt har, siger Preben Hingeberg.

Aflysningen rammer kræmmere, leverandører og publikum og det er hårdt nok.

- Men aflysningen får også den konsekvens, at vi ikke kan donere 1-1,3 millioner kroner til gode – især lokale – humanitære formål, forklarer Preben Hingeberg.

- Det gør ondt på os som Lions. Derfor er vi også indstillet på, at kræmmermarkedet næste år skal have fuld skrue til gavn for alle parter.

Straks forbuddet mod at forsamles ophæves, begynder Lions klubberne at planlægge næste kræmmermarked og under alle omstændigheder ses vi i 2021.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Et velfærds-valgbudget med en luns til alle: Se her hvor politikerne vil lave nye tiltag i 2022-2024

Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen: Randers HK smadrer sidste sæsons onde ånd

Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Østjylland For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Norddjurs

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Annonce