Annonce
Randers

Folkemøde Randers: Kulturministeren med til at lukke folkemøde

Kulturminister Joy Mogensen deltager på den sidste aften på Folkemøde Randers 2020, torsdag 17. september. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Sidste aften på Folkemøde Randers 2020 kommer til at stå i kulturens tegn.
Annonce

Randers: Kulturminister Joy Mogensen bliver en af deltagerne på sidste aften af Folkemøde Randers 2020. Ministeren har sagt ja til torsdag d. 17. september at deltage i et arrangement med titlen ”Lokale mediers rolle i en pandemi-tid”.

- Vi er utrolig glade for, at kulturministeren har fundet tid i sin stærkt bookede kalender til at komme til Kronjylland for at deltage i Folkemøde Randers. Vi ved, at hun i disse måneder ikke blot har travlt i forbindelse med corona-pandemien og de udfordringer, som den stiller kulturlivet overfor, men hun står også overfor nogle sikkert vanskelige forhandlinger i efteråret om den fremtidige mediestøtte, som hun skal forberede sig på. Vi sætter stor pris på, at hun alligevel har prioriteret at deltage i Folkemøde Randers, konstaterer Per Schultz-Knudsen, der er formand for Folkemøde Randers, og selv initiativtager til arrangementet ”Lokale mediers rolle i en pandemi-tid”.

Folkemøde Randers

Folkemøde Randers 2020 afvikles i perioden lørdag 12. september til torsdag 17. september 2020.

Gruppen af medarrangører består blandt andet af:

AOF, Beboerlisten, BUPL, De Konservative i Randers, Demokratirådet, Enhedslisten, Erhverv Randers, Folkekirkerne i Randers Kommune, Frivillighuset i Østergade, FOF, Gjerlev Forsamlingshus, Integrationsstyregruppen, Kaosambassaden, Klima Underværket, Kulturelt Samvirke, Kristendemokraterne, Ordets Dag, Radikale Venstre, Randers Amtsavis, Randers Bibliotek, Randers Bolig, Randers FC, Randers Klubben, Randers Lejerforening, Randers Lærerforening, Randers Ungdomsskole, SAM foreningen, SF, Socialdemokratiet, SOS Racisme, Tradium, 3F, Uddannelsessamarbejdet, Underværket, Velfærdslisten og Venstre i Randers.

Foruden Joy Mogensen, der, inden hun blev kulturminister, selv var borgmester i Roskilde, vil der ved arrangementet blive et oplæg fra formanden for Danske Mediers Arbejdsgiverforening Jesper Rosener, der også er administrerende direktør for Jysk Fynske Medier. Bag arrangementet står Randers Amtsavis.

Arrangementet var oprindeligt planlagt til at foregå i Mediehuset i Østergrave 4, men da der viste sig en mulighed for at lave en kulturel afslutning på Folkemøde Randers i et samarbejde med Kulturelt Samvirke, tilbød Randers Amtsavis at flytte arrangementet til Underværket, som ugen igennem bliver centrum for Folkemøde Randers.

Annonce

Det lokale demokratiske interessefællesskab

Det betyder, at mødet om de lokale mediers rolle i en pandemi-tid, der begynder kl. 19.00, følges op med arrangement med temaet ”Det lokale demokratiske interessefællesskab”, som Kulturelt Samvirke er arrangør af.

- Vi håber, at kulturministeren trods sit pressede program kan nå at få et lille indtryk af det rige kulturelle foreningsliv, der er i Randers, siger bestyrelsesmedlem i Kulturelt Samvirke, Jørn Bjerre, der er tovholder på arrangementet.


Vi håber, at kulturministeren trods sit pressede program kan nå at få et lille indtryk af det rige kulturelle foreningsliv, der er i Randers.

Jørn Bjerre, Kulturelt Samvirke


Under titlen ”Det lokale demokratiske interessefællesskab” vil der ske en præsentation af kulturelle foreninger i form af foredrag om foreningslivet, og hvad fællesskaber gør ved os.

- Individer og fællesskaber er så tæt forbundne, at vi ikke kan eksistere uden hinanden. For et fællesskab består af individer, og individer bliver skabt i mødet med andre. Vi består af det, vi selv skaber, og af det, andre eller omgivelserne skaber for os, fortæller Jørn Bjerre.

- Vores eksistens beror altså ikke kun på os selv, men også på andre. Fællesskabet medvirker til at skabe vores identitet og gør, at vi har noget at spejle os i, fastslår han.


Fællesskabet medvirker til at skabe vores identitet og gør, at vi har noget at spejle os i.

Jørn Bjerre, Kulturelt Samvirke


På mødet vil der desuden være plads til, at kulturforeningerne kan netværke.

Kulturelt Samvirkes arrangement bliver det sidste på Folkemøde Randers 2020, og arrangementet slutter derfor med den officielle lukning ved formanden for Folkemøde Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Mundbind på i forretningerne: Ikke den store forandring, mener butiksejere

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

Annonce