Annonce
Mariagerfjord

Lukket af politiet: Nu vil folkene bag Skyland Beach have erstatning

Under Skyland Beach Camp i Øster Hurup blev der blandt andet udkæmpet en Robinson-dyst på stranden. Nu vil folkene bag ungdomscampen lægge sag an mod politiet for at lukke campen. Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Arrangørerne forventer et tab på omkring fem millioner efter, at Nordjyllands Politi lukkede camp i Øster Hurup.

Øster Hurup: Efter at Nordjyllands Politi rådede arrangørerne bag Skyland Beach Camp til at aflyse den anden uge af ungdomscampen i Øster Hurup, har folkene bag taget kontakt til en advokat for at lægge sag an mod politiet.

- Vi synes ikke, at det er fair, at når man har fået en godkendelse til at holde en campingplads åben for unge mennesker, og politiet følger det nøje og hver dag roser os for, at vi overholder de anvisninger, som de har givet, så får man pludselig fra det ene øjeblik til det andet at vide, at man ikke længere må holde åbent. Uden nogen forudgående advarsel, siger medstifteren af Skyland Beach Camp Bjørn Pedersen fra Øster Hurup.

Skyland Beach Camp bestod af to gange en uge, hvor unge kunne campere sammen i Øster Hurup. I den første uge deltog 1000 unge, og politiet var ifølge arrangørerne til stede hver dag for at kontrollere, at reglerne blev overholdt. Da den første uges campister var ved at pakke sammen, og der blev gjort klart til, at de 1500, der skulle deltagere i den anden uge, kunne komme, rådede politiet imidlertid arrangørerne til at aflyse arrangementet.

Annonce

En festival, ikke camping

Forud for campen havde arrangørerne og Nordjyllands Politi været i tæt kontakt omkring planlægningen, og arrangørerne følte, at de havde fået grønt lys af politiet.

Ifølge politiinspektør Ole Kristensen, Nordjyllands Politi, har politiet aldrig godkendt arrangementet, men har holdt opsyn med pladsen og været i dialog med arrangørerne forud for campen.

- Vi har kigget på det her arrangement, der har kørt derude i en uges tid, og været i en lang dialog forud, og vi må bare sige, at det, der rent faktisk er foregået, har haft en anden karakter, end det vi havde regnet med, fortæller han til DR.

Ifølge politiinspektøren forventede politiet en camp med en eller anden form for campingaktivitet, men efterhånden som tingene kom til at køre, fik det mere og mere karakter af et arrangement hen i retning af en festival, som man ikke må afholde i denne corona-tid.

Annonce

Advokat: Politiet er erstatningsansvarlig for tab

- Politiet var her hver dag og sagde, at det var en fornøjelse, som det kørte. Vi har ikke gjort noget, som vi ikke må. Vi mener, at det var tale om camping. Alligevel lukker politiet os ned fra den ene dag til den anden uden nogen forudgående advarsel. Ifølge den advokat, som vi har kontaktet, gør det politiet erstatningsansvarlig for vores tab, konstaterer Bjørn Pedersen.

Han regner med, at arrangørerne vil tabe omkring fem millioner kroner på aflysningen. Alle, der skulle have deltaget i den anden uge, har eller vil få deres penge tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers FC henter et point i Herning

Annonce