Annonce
Randers

Folkeskoleelever møder ind på HF: - Det har løst en kæmpe udfordring

Randers HF & VUC og konstitueret rektor Ann Balleby (tv.) har inviteret Vestervangsskolens udskolingselever inden for, da folkeskolen ikke selv har plads. Det glæder Elsebeth Andersen, (th.), som er skoleleder på Vestervangsskolen. PR-foto
Vestervangsskolen har indgået et samarbejde med Randers HF og VUC, da folkeskolen ikke ville have plads til alle de 6. til 9. klasses elever, som denne uge vender tilbage til landets skoler.

Randers: På Vestervangsskolen er det ikke helt uden udfordringer at skabe plads til de elever fra 6. til 9. årgang, der nu skal tilbage i folkeskolen.

En sikker skoledag med retningslinjer og sundhedsmæssige krav om at holde afstand til hinanden betyder, at stort set alle lokaler på skolen er taget i brug af 0. til 5. klasserne.

Derfor har skolen allieret sig med naboen, Randers HF og VUC, forud for genåbningen for de ældste klasser.

Det er nemlig kun de seks klasser på anden årgang af HF, der må møde fysisk på skolen. Det giver plads til, at otte af folkeskolens klasser på 6. og 7. klassetrin kan modtage undervisning på HF og VUC. Her bliver eleverne fordelt på 12 lokaler og får deres egne toiletter og egen indgang.

- Randers HF og VUC har simpelthen løst en kæmpe udfordring for os. Det er altafgørende for os at kunne bevare den gode hygiejne, vi har haft på vores skole i løbet af den første genåbning. Vi vil bidrage til at mindske risikoen for at sprede smitte i samfundet, og det ville blive svært, hvis alle elever skulle være på vores egen matrikel i næste fase af genåbningen, siger Elsebeth Andersen, der er skoleleder på Vestervangsskolen.

- Så ville vi være nødt til at fordele elevernes timer, så nogle havde senere undervisning. På den her måde kan alle møde ind om morgenen, som de plejede før coronakrisen og dermed få en så normal hverdag som muligt og få tid til sport og andre fritidsinteresser efter skoletid, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Randers FC sælger støttefigurer til tomme tribuner: Opbakningen varmer i klubben

Annonce