Annonce
Randers

Folkestyret og integration sættes til debat på Underværket

Leder af Underværket, Poul Jeberg, ved en tidligere lejlighed i selskab med tidligere politiker Birte Weiss. Privatfoto
For 15. gang er der Integrationsstormøde på Underværket - i år som en del af Folkemøde Randers. Temaet er blandt andet, om de fremmede er en del af folkestyret. Byrådskandidater med anden etnisk baggrund end dansk taler om deres erfaringer.

Randers: Batter det at engagere sig i politik, når man hedder Fatma til fornavn? Stemmer vi på dem, vi selv ligner, eller dem, vi deler holdninger med? Hvordan holder man balancen i politik med et fundament fordelt på to kulturer?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver sat ord på ved årets Integrationsstormøde på Underværket onsdag 28. august.

Her deltager en række af de byrådskandidater med anden etnisk baggrund end dansk, der ved de seneste valg har været opstillet – og for nogles vedkommende er blevet valgt. Det er blandt andre byrådsmedlem Fatma Cetinkaya (S), tidligere byrådsmedlem Feramuz Acar (BL), Quanbar Moussa Nabou (V), Sükrü Ertosun (S), Adnan Barzange (BL) og Joseph Aruliah (S).

Forståelse er vigtig for demokratiet

Integrationsmødet er i år en del af "Folkemøde Randers", og formålet er at skabe gensidig forståelse og at bane vejen for udvikling af forskellige samarbejdsrelationer og projekter.

- Hvis ikke, vi taler sammen, mister vi alle overblikket og arbejder videre med skyklapper på. Det er vigtigere end nogensinde før at være i dialog, opnå accept og forståelse samt at kunne arbejde demokratisk, lyder det i en pressemeddelelse fra leder af Underværket, Poul Jeberg.

Integrationsstormødet holdes onsdag 28. august klokken 16-18. Alle er velkomne, og der er fri entré - det kræver dog tilmelding på Underværkets hjemmeside.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Agesen fra Gråkjær Arena: Gode hold vinder også på dage under niveau

Randers FC

Cheftræner før kamp mod AC Horsens: Jeg ved godt, at folk gerne vil have Kamara på banen

Annonce