Annonce
Randers

Folketingsvalg: Charlotte Broman Mølbæk nummer to på SF-liste

Charlotte Broman Mølbæk genopstiller til Folketinget. Pr-foto
SF Østjylland har syv kandidater klar til opstilling til næste folketingsvalg. Randers-kandidaten Charlotte Broman Mølbæk figurerer som nummer to.
Annonce

Randers: Det er vist kun få, der skyder på, at statsminister Mette Frederiksen udskriver valg inden for den nærmeste fremtid, men ikke desto har SF Østjylland sit hold klar til et folketingsvalg, der senest kommer om to og et halvt år.

Ved valget 5. juni 2019 fik SF valgt to kandidater ind i Folketinget. Spidskandidaten Kirsten Normann Andersen (7885 personlige stemmer) og Charlotte Broman Mølbæk (2641 personlige stemmer), der stillede op i hjembyen Randers.

Det er også de to nuværende folketingsmedlemmer, SF Østjylland har placeret øverst på deres liste til det kommende folketingsvalg.

Charlotte Broman Mølbæk er uddannet pædagog og har tidligere siddet i byrådet i Randers for SF fra 2014 til 2019. I Folketinget er hun kommunalordfører, handicapordfører og kulturordfører.

Annonce

Sideordnet opstilling

SF i Østjylland opstiller med prioriteret, sideordnet opstilling. Det betyder, at kandidaterne står i den rækkefølge på stemmesedlen, som fremgår af listen, men det er vælgerne, som på valgdagen afgør, hvem der bliver valgt ud fra, hvem der får flest personlige stemmer.

Holdet er bredt sammensat med både rutinerede og yngre kræfter i et fælles mål om, at kæmpe for størst mulig indflydelse til SFs værdier.

Kredsformand Ivan Lauridsen glæder sig over det, han kalder et stærkt hold.

- Vores kandidater er klar til som hold at få SF til at gå forrest for at skabe et bedre bæredygtigt og demokratisk samfund. Generelt er vores stærke hold enige om, at vi skal udvikle et tolerant samfund, hvor lighed er i centrum. Vi kæmper stadig for, at der er nok voksne til vores børn, både i dagtilbud og skole. Vi vil arbejde for at sikre mere lighed i sundhed. Alle har ret til at leve et aktivt liv med kvalitet og indhold på egne betingelser, siger kredsformanden i en pressemeddelelse.

De øvrige på listen er: 3. Anna Brændemose, 4. Sofie Lippert, 5. Rasmus Nordqvist, 6. Charlotte Vindeløv og 7. Morten Siig Henriksen.

Nummer syv på listen, Morten Siig Henriksen,  har erfaring fra tre år i byrådet i Syddjurs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce