Annonce
Randers

Fond betaler færgebilletten under Elro-dagene

Mellerupfærgen Ragna bliver gratis at benytte for passagererne under Elro-dagene 25. og 26. maj. Arkivfoto: Flemming Højer
Passagererne slipper gratis med færgerne over Randers Fjord 25. og 26. maj som en del af en lang række kulturelle aktiviteter.

RANDERS: Under Elro-dagene 25. og 26. maj betaler Elro færgebilletten, når man vælger at tage en tur med en af fjordfærgerne Udbyhøjfærgen og Mellerup-Voer-overfarten, ligesom man også kan komme med på en gratis sejltur med Lillebjørn.

Fjorden ligger som en naturlig barriere mellem Norddjurs Kommune og Nørhald, og vi vil gerne slå et slag for, at folk i højere grad får øjnene op for muligheden for at krydse fjorden med en af vores små færger, siger formanden for Elro-fonden, Steen Thomsen.

Ud over Elro-dagene byder netop denne weekend på landbrugsmessen på Gl. Estrup og Fjordcentrets åbent-hus-arrangement, så Steen Thomsen forventer, at færgerne i løbet af de to dage vil blive fyldt op.

- Vælger du en færge, kan du faktisk spare mange kilometers kørsel, hvis du skal fra den ene side af fjorden til den anden. Og så er det da hyggeligt med en lille sejltur, siger han.

Elro-dagene bliver denne weekend afholdt for første gang med 125 kulturelle arrangementer spredt ud over Elros gamle forsyningsområde.

- Vores mål er at støtte kulturen i vores område. Vi ser masser af koncerter, foredrag, sportsarrangementer og alle mulige andre kulturelle aktiviteter. Modellen er, at Elro betaler for musik, foredragsholdere etc., arrangørerne tager eventuelt entré og kommer på den måde til selv at stryge hele entré-indtægten, fortæller Steen Thomsen.

Ved en del arrangementer bliver der ikke opkrævet nogen entré, men her har Elro-fonden valgt at give op til 10.000 kroner som et skulderklap til arrangørerne.

For at et arrangement skal kunne blive godkendt til Elro-ugen, må billetterne ikke koste mere end højst 100 kroner.

- Det har betydet, at de helt store navne, der måske optræder andre steder i vores område, ikke kan være med. Et stort navn kan ikke holde til at optræde hos os med en billetpris på bare 100 kroner, hvis billetterne til andre arrangementer er mange gange højere, siger Steen Thomsen.

Annonce
Gennem mange år har Elro-fonden støttet bygningerne. Nu syntes vi, at det var på tide, at vi også giver en hjælpende hånd til at få noget spændende indhold i områdets forsamlingshuse, kulturcenter og idrætshaller.

Steen Thomsen, formand for Elro-fonden

Gode foredrag

Elro-fonden havde budgetteret med at bruge op til fem millioner kroner på større arrangementer. Men den samlede udgift har faktisk vist sig at blive omkring en halv million kroner mindre.

Steen Thomsen havde forventet, at musikarrangementerne helt ville have stjålet billedet, da Elro-fonden skulle godkende de mange lokale arrangementer. Men de mange foredrag, der også er kommet på plakaten, har været en glædelig overraskelse, fortæller han.

Overordnet set er målet for Elro-dagene at pusle om fællesskabet i områdets mange landsbyer og ikke mindst deres forsamlingshuse.

- Gennem mange år har Elro-fonden støttet bygningerne. Nu syntes vi, at det var på tide, at vi også giver en hjælpende hånd til at få noget spændende indhold i områdets forsamlingshuse, kulturcenter og idrætshaller, siger Steen Thomsen.

Flere passagerer

Svend Svendsen, der er overfartsleder ved Randers Fjords Færgefart, ser frem til at få et par travle dagen, når overfarten bliver gratis.

- Det er i forvejen en travl weekend, og Mellerup-Voer-overfarten og Ragna kan næsten ikke slide mere i det. Men Udbyhøjfærgen får givetvis flere passagerer, end vi ellers ville have fået, siger han.

Og det er næppe kun disse to dage, Elro-initiativet kommer til at få betydning for færgerne, vurderer han:

- På længere sigt håber jeg da, at sådan et arrangement vil betyde, at endnu flere får øjnene op for vores små færger. I forvejen sker der en masse i området - med masser af nye aktiviteter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce