Annonce
Østjylland

Fond giver Det Grønne Museum 11 millioner til udstilling: - Jeg måtte svinge ind på den første tankstation for at få glæden ud

Anne Bjerrekær er en glad direktør for Det Grønne Museum på Gl. Estrup. Hun har netop fået 11 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden til den nye store udstilling ”Det Grønne Museums Danmarkshistorie”. Pressefoto
A.P Møller Fonden har doneret 11 millioner kroner til Det Grønne Museums store udstilling om jagt, skov, landbrug og mad. Udstillingen åbner i 2023.

Auning: Smilene er mere end almindeligt brede på det Grønne Museum på Gl. Estrup ved Auning i disse dage. A.P. Møller Fonden har nemlig lige givet 11 millioner kroner til museets store udstillingssatsning ”Det Grønne Museums Danmarkshistorie”.

Det betyder, at første etape af udstillingen med et budget på 18,8 millioner kroner nu er fuldt finansieret. Udstillingen åbner i 2023. Siden det fusionerede museum så dagens lys, har denne udstilling stået øverst på ønskelisten.

- Jeg fik selv overbragt den fantastiske nyhed, mens jeg kørte bil, og jeg måtte svinge ind på den første, den bedste tankstation for at kunne få glæden fysisk ud. Så betød det ingenting, at de andre på tanken kiggede mærkeligt efter mig, siger en glad direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekær.

Annonce
Det er her, at den nye store udstilling skal laves. Pressefoto

Topmoderne udstilling

I den første etape af udstillingen fortælles historien om jagt, skov, landbrug og mad fra omkring 2. verdenskrig og frem til nu. Det bliver en topmoderne og interaktiv udstilling.

- Jagten, skoven, landbruget og maden er bærende elementer i historien om Danmark, og vi er meget stolte af, at A.P. Møller Fonden har valgt at støtte museets nye udstilling med så stort et beløb. Det er et kæmpe skulderklap, der giver ekstra energi til det kommende arbejde. Vi glæder os nu til at føre planerne ud i livet og trække endnu flere besøgende til museet, fortæller Anne Bjerrekær.

A.P. Møller Fonden - som også hedder  A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal - har doneret det store beløb, fordi det er vigtigt at have viden om den rolle, som mennesket har spillet i naturen. Især når der i de kommende år skal tages store beslutninger om klima, bæredygtighed og biodiversitet.

I den anden etape, der forventes åbnet i 2026, fortsætter rejsen helt tilbage til Istiden. Udover de 11 millioner kroner fra A.P Møller Fonden har Det Grønne Museum fået to millioner kroner til udstillingen fra Augustinus Fonden og 100.000 kroner fra Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond. Museet finansierer selv resten af de 18,8 millioner kroner.

Annonce
Randers For abonnenter

Guide til køb af juletræet: Her kan du få gode ideer, hvis du er på jagt efter julens populære grantræ

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Opdateret: Broslagsmål endte med at skille Kjærsgaard fra de konservative - dermed er det også et farvel til vigtige poster

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

VIA-elev fremviste falsk coronapas i undervisningen: Så bankede politiet på hendes dør

Randers

Betonblokkene lå spredt ud over E45: Spentrup-chaufførs lastbil mistede al strøm og forårsagede omfattende uheld

Lyt: Simba Hansens jagt på sin redningsmand og sit navns betydning

Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Erhverv

Jeanne glæder sig til at hente sit nyeste køb hjem fra grænsen: En lyserød truckerdrøm er gået i opfyldelse

Randers

Flytning af lyntestcenter i Randers skaber jubel blandt podere: Rykker ind i varmen på Falckstationen

Boligsalget slår sidste år flere uger inden årsskiftet

Randers

Politisk julebombe: Christina Kjærsgaard forlader Konservative og bliver byrådsmedlem for Østbroen

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Julemænd på motorcykler mødt af smil og vink: Se videoen af de festlige fyre, som spredte glæde og larm på regionshospitalet

Annonce