Annonce
Randers

Fond har for tredje gang skænket 25.000 kroner til julehjælpen

Steen Thomsen og den øvrige bestyrelse i Elro Fonden har for tredje år i træk doneret 25.000 kroner til Randers Julehjælp. Her er formanden fotograferet i forbindelse med en tidligere donation foran Amtsavisens gamle redaktion i Nørregade. Foto: Annelene Petersen
Elro Fonden, som blev stiftet, da aktiviterne i forsyningsselskabet Elro i 2013 blev overtaget af Energimidt, har siden uddelt millioner af kroner til projekter i det gamle forsyningsområde, der blandt andet omfatter dele af Randers Kommune.
Annonce

Randers: - Randers Julehjælp er et godt initiativ, og så er det jo dejligt at kunne bidrage til, at familier med ondt i økonomien trods alt kan få nogle gode juledage.

Sådan lyder den umiddelbare begrundelse fra bestyrelsesformand i Elro Fonden, Steen Thomsen, for, at han og den øvrige bestyrelse for tredje år i træk har valgt at støtte julehjælpen.

Steen Thomsen peger videre på det dejlige i at opleve alle de frivillige, som lægger et stort arbejde i at omsætte de mange støttekroner til gaver, mad og godter samt sørger for, at de ender hos de mest trængende.

Elro Fondens pengekasse skal være tømt 20 år efter oprettelsen af fonden, altså i 2033, så med andre ord kan Steen Thomsen og hans bestyrelseskolleger i 14 år endnu nyde glæden ved at give.

- Ifølge formålsparagraffen kan vi faktisk støtte lige, hvad vi vil. Blot skal det være projekter inden for Elros tidligere forsyningsområde, og normalt er det mest fysiske ting, vi donerer penge til, som renovering af forsamlingshuse, etablering af legepladser, idrætsanlæg og lignende. I alt uddeler vi i omegnen af 15 millioner kroner om året, fortæller Steen Thomsen.

I foråret 2019 stod fonden for første gang bag kulturbegivenheden Elro Dage, som bød på en bred vifte af kulturelle arrangementer rundt om i dækningsområdet. Og der var ikke tale om et én-gangs event, for succesen gentages i 2020 i dagene 29. maj til 1. juni.

Den grundlæggende model bag Elro Dage er, at fonden betaler for musik, foredragsholdere med mere, mens arrangørerne eventuelt tager entré og kommer på den måde til selv at stryge hele entré-indtægten.

På webadressen elrodage.dk kan man læse mere om arrangementet, ligesom man via hjemmesiden kan søge støtte til at få realiseret eventuelle ideer til koncerter, foredrag eller noget helt tredje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Randers

Buschaufførerne opfordrer: Drop kontanter, luk fordøren og gå ikke i nærheden af chaufføren

Annonce