Annonce
Randers

Blærede biler, vilde vaffelis og friske fisk: Påsken blev nydt under åben himmel

Hvem kommer der? Tilstrømningen ved Memphis Mansion var kæmpestort lørdag formiddag. Foto: Mathias Fredslund Hansen
De nærmest sommerlige temperaturer lokkede randrusianerne ud af stuerne og ud under åben himmel i det bedste påskevejr i mands minde.

Randers: Temperaturerne kravlede i weekenden op på årets hidtil højeste.

Meldingen fra DMI var klokkeklar: Tørt og solrigt med temperaturen op mellem 15 og 20 grader. I skyggen.

Det forstod randrusianerne i den grad at sætte pris på.

Avisen tog på rundtur i det kronjyske for at indfange stemningen af et miniferieramt stykke Danmark.

1 Klassiske køretøjer

Joan Nygaard og Finn Jeppesen chiller ved familiens Corvette Stingray lørdag formiddag i forbindelse med lørdagens motornostalgi ved Memphis Mansion. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Trafikken var tæt ved Memphis Mansion lørdag formiddag. Mange hundrede nysgerrige var mødt frem for at kigge nærmere på klassiske biler, der repræsenterede alt fra små, østtyske Trabanter til store, pralende amerikanerbiler. To af de mange, der havde slået sig ned på Memphis Mansions jord for at nyde sol og Elvis-musik i en klapstol, var Finn Jeppesen og Joan Nygaard, der pralede af at have den flotteste bil af dem alle, en Corvette Stingray fra 1970, som blev hentet hjem fra Ohio, USA, for 14 år siden.

2 Skrubbe og skure skib

Per Estrup på toppen af den gode båd Tyz, der skal gøres klar til sommerens ferie i den svenske skærgård. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det er de sidste krampetrækninger. I næste uge skal båden i vandet, lød det fra Per Estrup, der brugte af noget af sin påskeferie på at skrubbe og skure det gode skib Tyz på land i Randers Sejlklub. Planen er, at Per Estrup og konen skal tilbringe tre uger af sommeren i båden i den svenske skærgård. Båden er købt i Sverige og fra 1973, og jo ældre den er, jo mere tid skal man bruge på den, fortalte bådejeren, der mente, at det hele ikke skulle gå op i arbejde. Der skulle også være plads til nogle påskefrokoster.

3 Haveliv på Hertugvejen

Nova gør haven på Hertugvejen forårsklar. Et havebassin skal tømmes for slam. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det kan godt være, at der er politisk uro i den sydamerikanske stat Venezuela. Men i haveforeningen af samme navn ånder alt fred og ingen fare. I deres nyanskaffede have på Hertugvejen var Gitte og Nova i fuld krig med at gøre hele herligheden forårsklar. Gitte var i gang med plantekasserne, mens Nova havde gang i slamsugeren, så det store havebassin kan tage sig nydeligt ud sommeren over. Haven købte parret sidste år. Og det gode humør var i højsædet. Flot vejr, bedre kan det ikke blive.

4 Fiskere ved fjorden

Daniel fra Randers fisker sild på sydsiden af Randers Fjord. Fangsten lader vente på sig. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Det årlige sildeeventyr på sydsiden af Randers Fjord lokker mange lystfiskere til vandet. På overfarten fra Mellerup til Voer mødte vi et par tyskere fra Hamburg, der er kommet her hvert forår de sidste 20 år. 14 dage bruger de på fiskeriet, og så vender de i øvrigt tilbage i september. En af de mange, der havde taget plads i sivene ved Voer var Daniel fra Randers. Han var på plads for første gang i år. Endnu havde han ikke haft heldet med sig, man han mente at kunne lande 20-30 sild på en god dag.

5 Vanvidsstore vaffelis

På udflugt til Grønvang Grill. Ebba Møller og Anna Søby nyder en Grønvang Special oven på en gang stegt flæsk med persillesovs. Foto: Mathias Fredslund Hansen

Stigende temperaturer er lig med istid. På Grønvang Grill på Grenaavej har isdamerne ligget vandret i påskedagene. Især Grønvang Special med to kugler er der blevet langet en del af over disken. Ebba Møller og Anna Søby, der var på udflugt med bus fra Randers, nøjedes med en enkelt kugle plus flødeskum, guf og syltetøj. Til deres forsvar skal siges, at de hver især inden havde indtaget en portion flæsk med persillesovs, skyllet ned med koldt fadøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Tre voldsomme overfald på fire dage: Nordbyen plaget af vold

Randers

Dronningen tog toget til Randers

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce