Annonce
Sport

Foråret der gik i Randers HK: Lige til øllet, en slem skade og et sørgmodigt farvel

Randers HK-formand Peter Møller-Lassen og cheftræner Niels Agesen havde smil på læben, da klubben sikrede sig deltagelse i sidste sæsons DM-slutspil ved at besejre København Håndbold i Arena Randers. Arkivfoto: Annelene Petersen

Randers Amtsavis kigger tilbage på sportsåret 2018. Sådan husker vi foråret i Randers HK.

Opturen

Randers HK-direktør lagde ikke låg på begejstringen over at have indfriet målet om at nå DM-slutspillet i sin første sæson i Kronjylland. Arkivfoto: Annelene Petersen

Blåstemplingen af sæsonen kom med Randers HKs fornemme slutspurt i foråret, der endte med at sende TTH Holstebro på tidlig sommerferie og randrusianerne i slutspillet.

Med tre runder igen af grundspillet var vestjyderne foran med et enkelt point, men med et point mod Silkeborg-Voel, en sejr mod de allerede udnævnte grundspilsvindere fra København og en jætteindsats i Viborg Stadionhal i sidste runde, endte det alligevel lykkeligt.

Nok blev klubbens målsætning indfriet på yderste mandat med en ottendeplads i tabellen, men det var vigtigt for selvforståelsen og ikke mindst troen på det nye projekt med Per Rasmussen og Niels Agesen i spidsen.

Nedturen

Maria Fisker har ikke spillet en håndboldkamp, siden hun i slutnignen af februar overrev sit korsbånd i højre knæ mod Silkeborg-Voel. Arkivfoto: Mathias Fredslund Hansen

Det var i sig selv en nedtur for Randers HK, at Maria Fisker i store dele af foråret måtte være på skånekost på grund af smerter i foden.

Playmakeren lagde sig på operationsbordet få dage efter kampen mod Silkeborg-Voel på hjemmebane i februar, så hun kunne være med på fuld damp fra den nye sæson, men sådan gik det som bekendt ikke.

En uges tid efter kampen mod silkeborgenserne kom en chokerende melding om, at landsholdsspilleren havde overrevet sit korsbånd i højre knæ.

En gigantisk nedtur for Maria Fisker, men også for cheftræner Niels Agesens projekt i Randers HK, hvor playmakeren var tiltænkt en nøglerolle.

Dramaet

Smilene var store i Randers HK-lejren efter comebacket i Gråkjær Arena i Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Et stort drama fandt sted i Gråkjær Arena, hvor Randers HK på sensationel vis kom tilbage og vandt over TTH Holstebro.

Et nederlag ville reelt have slukket drømmen om at indfri sæsonmålet om en plads i DM-slutspillet, og da hjemmeholdet bragte sig foran 13-7 kort inde i anden halvleg, lignede det, at Randers HK var død og begravet i nøgleopgøret.

Men med 20 forrygende slutminutter endte Randers HK med at tage pointene i Vestjylland, da Gitte Andersen lukkede og slukkede til 21-18.

To point, der lige præcis viste sig at være dem, som sendte Randers HK i slutspillet og TTH Holstebro på sommerferie, da regnskabet blev gjort op.

Citatet

Efter 12 sæsoner i Randers HK-trøjen sagde Gitte Andersen farvel til Arena Randers med et nederlag mod Nykøbing-Falster. Arkivfoto: Annelene Petersen

Nogle spillere vil altid dukke op i historiebøgerne, og i Randers HK er Gitte Andersen en af dem.

Efter 12 sæsoner i blåt blev hun valgt fra af cheftræner Niels Agesen i sommer, og det gjorde ondt på den tidligere højrefløj.

- Det er selvfølgelig hårdt at blive kasseret på den måde. Jeg kan godt følge klubben i, at de også skal kigge på fremtiden, men jeg føler stadig, at jeg har noget at byde ind med både på og uden for banen. Jeg bakker op om, at klubben er i gang med at bygge et nyt projekt op, men der skal også være et fundament at bygge på, og det føler jeg, at jeg kunne have bidraget til. Men sådan skulle det ikke være, og det er ikke sådan, at jeg er sur over det. Men derfor kan det godt være svært alligevel, lød det fra Gitte Andersen, der nu er blevet assistenttræner i Hadsten.

Konklusionen

Randers HK var overmatchet i DM-slutspillet. Team Esbjerg, Nykøbing-Falster og København tromlede over randrusianerne. Arkivfoto: Annelene Petersen

Forhåbningerne var store til det projekt, som den nybagte mestertræner Niels Agesen satte sig i spidsen for i sommeren 2017 i Randers HK og afsluttede det første kapitel af i foråret 2018.

Det endte lykkeligt med en plads i DM-slutspillet, men her kunne randrusianerne så heller ikke stille noget op.

At Randers HK ikke vandt en eneste kamp i slutspillet fortalte historien om en sæson til øllet, hvor klubben aldrig var i nærheden af det helt store festmåltid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Annonce